Jelenleg ezt böngészi  WordPress bejegyzések menüpont

Segítség bejegyzés írásához, honlapkészítéshez.

WordPress oldal készítése esetén a legfontosabb feladat, hogy egy bejegyzést meg tudj írni. Mielőtt megmutatnám, hogy hogyan készíts bejegyzést a honlapodra, átnézzük, miként működik a WordPress website “Bejegyzések” menüpontja.

Ismerd meg a WordPress bejegyzések teljes felületét!

Bejegyzést írni nem csak akkor fogsz, ha blogolni szeretnél. Egy sajtómegjelenés, egy híradás a vállalkozásodról ugyanúgy ebben a formában fog megjelenni, de ezt használod akkor is, ha cikket írnál. Ha webshopot indítasz, látni fogod, hogy a termékek feltöltésekor is ehhez nagyon hasonló a felületed. Ezen a felületen tudsz keresni is a régi bejegyzések között, vagy akár gyors szerkesztéseket is alkalmazhatsz.

Összességében elmondható, hogy sok-sok olyan apróság található a menüpontban, ami megkönnyíti a munkád. 

Érdemes tehát megismerni részletesen a WordPress “Bejegyzések” menüpont minden részletét.

Miért fontos a WordPressben a Kategóriák használata?

A bejegyzéseinket kategóriákba soroljuk a WordPress oldalakon.

A kategóriák általános témákat jelölnek az oldaladon. Néhány fő téma kijelölésével megkönnyíted a munkát a magad számára, de a látogató is könnyebben igazodik el a honlapodon. A bejegyzések kategóriákba sorolásával átláthatóbb, rendezettebb lesz a honlapod. A látogató kereshet a kategóriák között, így könnyebben megtalálja a számára fontos információkat. Létrehozhatsz oldalsávba is egy listát, ahol a Kategóriákat gyűjtöd össze. De a WordPress alkalmas arra is, hogy egy-egy kategóriába sorolt cikkeket összegyűjtve menüpontként jelenítsd meg. Ilyen például, amikor a cégedről szóló külsős híradásokat összegyűjtöd egy “Sajtómegjelenések” kategóriába. Vagy megvalósult munkák fotóit, beszámolót egy-egy projektről könnyedén gyűjthetsz “Inspirációk” menüpont alá. A Kategóriák megfelelő megjelenítése pedig a honlap keresőoptimalizálás szempontjából is segíthet

 

Címkék használata a WordPressben

A bejegyzések írásakor Címkéket is megadunk egy WordPress oldalon.

A címkék azok az általános kifejezések, hívószavak, amik jellemzik egy-egy bejegyzésedet. Általában az emberek ezekre keresnek. Régebben a címkéknek nagy szerepe volt a keresőoptimalizálás szempontjából. Ma már árnyaltabb a helyzet, de még mindig sokat segítenek. A címkék lazábban kötik össze a cikkeket, segítségükkel jobban igazodik el a látogató az oldaladon, ugyanakkor több időt is tölthet el, ha egy-egy címkéhez kapcsolódó bejegyzéseket végiglátogathatja. 

És hogy milyen gyakran használd ezeket?
Ahogy a videóban is elhangzik: címkéből érdemes többet megadni, akár bejegyzésenként négy-hat darabot is. De egy-egy bejegyzést ne sorolj be kettőnél több kategóriába – ennek ritkán van értelme, ha jól felépített a kategória-szerkezet a WordPress honlapodon.

 

A továbbiakban bemutatom, hogyan tudod kezelni a WordPress oldaladon a “Bejegyzések” menüpontot. Ugyanakkor a Kategóriák és a Címkék kezelését is megfigyelheted ebben a WordPress videós segédletben.

(Védett tartalom, olvasásához regisztráció és előfizetés szükséges!)

A további tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. Kérjük . Még nem előfizető? Csatlakozzon hozzánk!

Vélemény, hozzászólás?