Jelenleg ezt böngészi  WordPress bejegyzés létrehozása blokkszerkesztővel

Segítség bejegyzés írásához, honlapkészítéshez.

Ha elkészült egy WordPress weboldal, biztos alig várod, hogy bejegyzést írhass. Ez egy könnyű feladat, azonban néhány részletre itt is figyelned kell. 

Ismerd meg a WordPress bejegyzés szerkesztő teljes felületét!

Akik korábban is használták a WordPress-t, azok tudják, hogy régen teljesen másként nézett ki a szerkesztő felület. A bejegyzés írása jobban hasonlított egy átlagos szövegszerkesztő használatára, ahol folyamatosan haladtál a szöveggel, és néha beszúrhattál egy-egy elemet.

Azonban a világ változott, a honlapok színesebbek lettek, és ma már nem csak képet vagy videót illesztünk be egy-egy bejegyzésbe, de szerepelhetnek gombok, felsorolások. Igény született arra, hogy a különböző média elemekre (képekre, videókra, grafikákra) feliratokat helyezhessünk el. Hogy ezek ne csak „unalmasan” kövessék egymást, hanem akár szép mintázatokban. Még mindig a tartalom az első a blogolás során, de már fontos a forma is.

Ezért megszületett a Gutenberg szerkesztő, amit a WordPress újabb és újabb verzióiba beépítettek alap szerkesztő felületnek.

Ez olyan nagy váltás volt (és eleinte annyira nem volt kiforrott a felület), hogy sokan még ma is a régi szerkesztő felületet használják. Nem olyan régen még én is arról készítettem videót, hogy hogyan állítsd vissza a klasszikus szerkesztőt a weboldaladon.

WEBOLDAL ELEMEZÉS
Nézd meg a különleges ajánlatom!
(időszakosan elérhető)

Miért használd az új szerkesztőt a WordPress oldalon?

Ma már azonban én is azt tanácsolom, hogy ha eddig nem is próbáltad ki, adj egy esélyt a Gutenberg szerkesztőnek. És hogy miért állj át?

1. Ez lesz az általános

A WordPress fejlesztői csapata elkötelezett a blokkszerkesztő mellett. Ez azt fogja eredményezni, hogy egy idő után már nem lesz visszaút. Ez az alapértemezett felület, tehát jó vele minél előbb megbarátkozni.

2. Több lehetőség

Ha kitapasztalod, hogy hogyan lehet használni ezt a felületet, sokkal több lehetőség adódik majd a számodra, mint a korábbi szerkesztő felülettel. Elrendezésben, színekben, testreszabhatóságban, beillesztési módokban… Mindenhol többet nyújt, könnyedén.

3. Szebb megjelenés

Akár egy-egy cikk, hiradás megírásánál is olyan lehetőségek nyílnak meg, amiket korábban csak üggyel-bajjal tudtál volna beállítani. Most viszont kellemesebb megjelenéssel kápráztathatod el a látogatóidat.

4. Oldalak szerkesztése

Ha pedig nem csak bejegyzéseket, hanem oldalakat is használsz, akkor kifejezetten szeretni fogod a blokkszerkesztőt. Már az alapértelmezett sablonnal is elég sok lehetőség adódik arra, hogy lenyűgöző érkeztető oldalakat (landing page), vagy kezdőlapot hozz létre.

Összességében arra biztatlak: használd bátran a WordPress Gutenberg szerkesztőjét!

A továbbiakban bemutatom, hogyan tudsz egy egyszerű bejegyzést készíteni a WordPress oldaladon. Látni fogod, hogy szöveget és képet elhelyezni mennyire egyszerű. Ugyanakkor mutatok egy-két trükköt is, például számozatlan lista írásához, vagy hogy hogyan tudsz egyszerűen gombot elhelyezni a bejegyzésedben. Az is fontos, hogy közzététel előtt milyen lehetőségeid adódnak, mit nézz át, mielőtt publikálnád a cikked.

Ha még nem nézted meg a „Bejegyzések” menüpontról szóló webhasználati videót, akkor ezt pótold még most, mielőtt belecsapnál a szerkesztésbe. Itt olvashatod: Bejegyzések menüpont

Most pedig lássuk a videót!

(Védett tartalom, olvasásához regisztráció és előfizetés szükséges!)

A további tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. Kérjük . Még nem előfizető? Csatlakozzon hozzánk!

Vélemény, hozzászólás?