• Post category:Munkáimból
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 4 perc
Jelenleg ezt böngészi  Webshop főoldal és aloldalak

Egyedi termékeket árusító webbolt megvalósításában kérték a segítségem. Megmutatom, mik azok az elemek, amik segíthetek egy webshop létrehozása során az értékesítés növelésében a kezdőlapon és néhány menüpontnál.

Ami a megrendelőket illeti, ennél a megbízásnál nagy öröm ért, hiszen rendkívül kreatív, művészi megoldásokat alkalmaz Andi és Juli, a PoAartBox műhely létrehozói. A színes és élénk megvalósítású egyedi termékek láttán az első pillanattól tudtam, hogy itt minimalista megoldásokra lesz szükség. Olyanra, ami hagyja érvényesülni a termékeket, és kiemeli azoknak élénk és változatos különlegességét.

A főoldalon egy Lapozó (slider) hívja fel a figyelmet a legnépszerűbb termékkategóriákra, illetve azokra a témákra, amik a személyes márka építésében segíthetnek.

Ezután azonban rögtön a temékek bemutatása következik, méghozzá a kategóriák képes megjelenítésével. Igen, ez egy webshop, ahol az elsődleges cél az eladás. Aki erre jár, azt leginkább az érdekli, hogy mit tud megvásárolni.

Egy kis részen azért helyet szorítottunk a híreknek, aktuális akcióknak is.

Az árucikkek bemutatása után egy videót helyeztünk el az oldalon. A YouTube videót reszponzív módon illesztettem be, hogy minden felületen kényelmesen nyissa meg a böngésző. 

A kis cég újrahasznosított termékeket gyárt, azaz minden termékük a Zero Waste jegyében készül. Úgy alkotnak menő egyedi tárgyakat, hogy közben azt hasznosítják, ami más számára talán hulladék lehet. Ezért a tulajdonosok számára fontos volt, hogy legyen olyan felület, ahol beszélhetnek erről a küldetésről. Erre pedig a legalkalmasabb felület a blog. A főoldal alján is megjelennek ezek a bejegyzések, illetve a nyüzsgő közösségi oldalak felülete.

 

Az aloldalak közül hangsúlyos szerepet kapott a “Kapcsolat” oldal, hiszen a Műhely nyitott, bárki látogathatja. Egy “csak online” üzlet esetében elég lenne egy űrlap. Itt azonban a boltnak nem csak a címét, hanem a térképes elérhetőségét is feltettem az oldalra, a könnyebb navigálás végett. A kapcsolati űrlap persze fontos, már csak azért is, hogy az egyedi megrendeléseknek legyen tere. Az pedig már a tulajdonosok ötlete volt, hogy a Műhely színességét, lazaságát fotókon keresztül is mutassuk meg. Erre a feladatra a legalkalmasabbnak egy lapozható galéria bizonyult. A csodás fotókat így kelti életre a technika, visszaadva a hangulatot. 

Nézd meg te is, milyen lendületesek a Popartbox alkotói:

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Persze a sajtó-visszhang is jelentős, ezt is megjelenítettük az oldalon, illetve a további témáknak is kijelöltük a helyét.
Láthatod, hogy a koncepciónak hogyan találtunk formát ennek a webshopnak a létrehozása során. Bár mindvégig a termékek a hangsúlyosak, teret biztosít a webáruház az egyediségnek, a személyes márka erősítésének és a vevőedukációnak. 

 

Neked mi a célod a webshopoddal? 

Keress bátran, segítek átbeszélni. 

Ha te is szeretnéd, hogy hasonló webshopod legyen, és szívesen megbíznál ilyen feladattal, akkor keress nyugodtan a kreativ kukac talentummobile.hu e-mail címen, vagy akár itt az oldalon a Kapcsolat részen elküldött üzenettel.

webshop tartalomhoz a forma

Vélemény, hozzászólás?