Jelenleg ezt böngészi  Videó megjelenítése WordPress oldalon

Segítség videó feltöltéshez, honlapkészítéshez.

Szeretnél a WordPress oldaladon videókat megjeleníteni? Erre több módszer is lehetséges. Nézzük át, melyik mellett mi szól, és mi az, ami ellene van.

Beillesztés vagy feltöltés?

Mielőtt megmutatnám, hogyan jeleníthetsz meg videót egy WordPress bejegyzésben, a legjobb lesz tisztázni, mi a különbség a két alapvető megoldás (a beillesztés és a feltöltés) között.

Gyakran tapasztalom, hogy a vállalkozók, bloggerek úgy gondolják, hogy a legkényelmesebb megoldás az lenne, ha egész egyszerűen feltöltenék a szerverükre a videóikat. Kérlek, ha nincs rá valami nagyon komoly indokod, ne ezt válaszd!
A mikor feltöltesz egy videót, akkor a te szerveredre kerül, a te erőforrásaidat fogyasztja.

A beillesztés ezzel szemben egy más folyamat. Ilyenkor egy ismert videó-megosztó oldalra töltöd fel a tartalmat. Itt kapsz egy linket, és ezt illeszted be a bejegyzésbe. Ekkor nem a te szervereden van a videó, hanem amikor betölt az oldalad, akkor „húzza be” a videót is a böngésző. És ez az a megoldás, amit inkább javaslok.

A WordPress oldalba beillesztett videó előnyei

Könnyű megoldás

Egy WordPress oldalba, vagy bejegyzésbe rendkívül könnyű beilleszteni egy olyan videót, amit előzetesen feltöltöttél egy videómegosztó oldalra. (YouTube, Vimeo… stb.) Mindössze pár dologra kell figyelni, és máris megjelenik a videó a bejegyzésedben. Sőt, akár oldalsávban, (widgetben) is megjeleníthetsz videót. Egyszerű, gyors és könnyű.

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

Nagyobb közönség elérése

Bár van élet a YouTube-on túl, azonban tudnod kell, hogy ez a portál nem csak egy egyszerű videónézegetős oldal. A YouTube ma már inkább keresőmotorként funkcionál. A fiatalok, gyerekek, az újabb generáció már szívesen keres egy-egy problémára megoldást a videós segédletekkel. Ezért nagyon népszerűek a „Hogyan…?” típusú videók, a receptes videók, vagy a hobbi-videók. Ha a tartalmad kötődik ezekhez, ne habozz! Indíts egy YouTube csatornát, töltsd fel a videókat, és élvezd a forgalmat, amit hoz a második legnagyobb kereső! Ezeket a videókat beillesztve az oldaladba, egy-egy cikk részeként pedig szépen bővítheted a blogod tartalmát is.

Könnyebb megoszthatóság

Ma már a közösségi média megkerülhetetlen terep a vállalkozások számára. Ha egy-egy videómegosztó portálról illeszted be a videót, a megosztásuk könnyebb lesz, mint egy szimplán feltöltött videóé. Választhat a látogató, hogy az egész cikket, vagy csak a videót osztja meg. És így könnyedén viszi a híred.

Sávszélesség és méretek

Egy jó minőségű videó sok helyet foglal. Ha sokan nézik, akkor a sávszélesség is jelentősen nő. Ha pedig beillesztik az oldalukba, vagy megosztják a közösségi médiában, akkor még több erőforrásra lesz szükség. Erre felkészültek a nagy oldalak, erre specializálódtak. A te szervered készen áll erre?

Megjelenítés minden eszközön

Amikor feltöltöd a videót a YouTube-ra, akkor nem csak egy szimpla feltöltés készül. A néző választhat, hogy HD minőségben, vagy esetleg kevésbé éles képen (de gyorsabban) nézi a videót. Sőt, az alapbeállítás szerint automatikusan, a rendelkezésre álló kapcsolat alapján kezdi el lejátszani a videót a YouTube. Azaz, aki mobil-adatkapcsolatot használ, annak kevésbé „eszi” majd a kvótáját, és gyorsabban játssza le a videót a rendszer. Ha ugyanezt magad próbálod elérni, bizony sok változatát kell feltöltened a videónak. És ahány változat, annyi bájtot fogyaszt a tárhelyedről. Biztos, hogy készen állsz erre?

A WordPress oldalba beillesztett videó hátrányai

Nos, van néhány eset, amikor figyelmesen kell beilleszteni a videót.

Ilyen lehet, amikor nem rendezi szépen, középre a WordPress a videót. Vagy amikor a mobil nézetben „kilóg” a képből a videó. Ezekre azonban van megoldás. Igaz, igényel némi tudást. Ha nem boldogulsz, kérd nyugodtan a segítségem, van tapasztalatom ilyesmiben.

Hasonló probléma lehet, amikor nem szeretnéd élvezni a YouTube kereső funkciójából adódó előnyöket. Magyarul: nem szeretnéd, hogy bárki lássa a videót. Mert például egy zárt, tanfolyami oldalon szeretnéd megjeleníteni. Vagy önmagában nem értelmezhető, hanem inkább az oldal (például egy sales oldal, egy tanításról szóló bejegyzés) szerves része. Azonban erre is van egy könnyű megoldás.

A továbbiakban bemutatom, hogyan tudsz könnyedén beilleszteni egy videót a WordPress oldaladba úgy, hogy azt csak a megfelelő személyek lássák.

(Védett tartalom, olvasásához regisztráció és előfizetés szükséges!)

A további tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. Kérjük . Még nem előfizető? Csatlakozzon hozzánk!

Ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás érkezett.

  1. MegaPeti
    A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie.
    1. He-K-Kata
      A tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie.

Vélemény, hozzászólás?