• Post category:Munkáimból
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 9 perc
Jelenleg ezt böngészi  Tanácsadói honlap

Személyes márkát erősítő honlap és blog készítése WordPress-ben

Tanácsadóként, segítő személyként fontos számodra, hogy logikusan felépített szerkezetű, esztétikus oldallal fogadd a leendő ügyfeleidet? Akkor érdemes végignézned, milyen megoldásokat alakítottam ki ezen az oldalon.

Nemrég egy tanácsadói honlap tervével keresett meg Varnyú Böbe coach. A kapcsolat-felvétel ezúttal telefonon kezdődött, és csodálatosan gyorsan egymásra hangolódtunk a munka során.

Azonban az egyedi megjelenésen túl sok olyan elemet alkalmaztam, ami mindenkinek segíthet elérni az ügyfeleket. Akár coachként, akár virtuális asszisztensként, esetleg egészségügyi segítőként vagy szépség-tanácsadóként keresed az ügyfeleket, meglátod, hogy hasonló szerkezeti egységekre lesz szükséged a honlapodon.

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

  1. A személyes márka erősítése

A leendő weboldal elsődleges célja az volt, hogy az énmárkát erősítsük, megkeressük azokat az elemeket, amikkel kiemelhetjük a személyiségre jellemző egyedi vonásokat.

A kinézetben felhasznált elemek egy része már adott volt. A fotók, a logó és a betűtípusok egy részét már használta Varnyú Böbe korábban is a közösségi médiában.

Szerettem volna, ha a honlap modern, tiszta, átlátható és lendületes benyomást kelt a látogatóban. Ezért szellős elrendezést, visszafogott színeket és átlátható tagolást alakítottam ki a weboldalon.

Böbe személyisége nagyon nyitott, barátságos. Olyan, aki képes pár szóval is elsimítani a beszélgetőpartner idegeit. Könnyű vele megtalálni a közös szót, végig az az érzés kerülget a beszélgetés során, hogy ő a “lány a szomszédból”, természetessége megnyitja az utat mindenkihez. Ugyanakkor profi coach, aki diplomája mellé sok-sok tapasztalatot halmozott fel az évek során.

A website design kialakításakor tehát ezt a három fő jellemzőt ötvöztem: lendületes, barátságos, profi.

Ha szeretnél olyan honlapot, ami az egyéniséged tükrözi, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy vajon a sok-sok jó tulajdonságod közül melyiket emelnéd ki?

Te mit mutatnál meg elsőként a leendő ügyfeleidnek?

  1. Coach, tanácsadói honlap felépítése

A honlap szerkezete a látogató könnyű eligazodását segíti. Nézd meg a videóban, mennyi eszköz szolgálja a használatot:

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

  • A szolgáltatások bemutatása

Fontos, hogy a leendő ügyfelek megértsék, miben tudsz nekik segíteni?

Akkor érdemes a szolgáltatásaid részletesen bemutatni. Ha egy-egy területet röviden kiemelsz, akkor el tudja dönteni a honlap látogatója, hogy számára melyik információ a fontos, merre léphet tovább. Ennek megoldására találsz példát a videóban.

  • Bemutatkozás

Természetesen egy személyes honlapon kiemelt fontosságú a bemutatkozás. Te tudod, mit mondanál el magadról?

A jó szöveg, a tartalommarketing mindennek az alapja, ezt támogatja a designban a tagolás, a lényeges részek kiemelése. Lehet, hogy nem vagy olyan profi szövegíró, mint egy író, de azért lehet ötletesen, a látogató számára érdekesen megfogalmazni azt, amit képviselsz, amivel segítheted őt az útján.

  • Vélemények összesítése, ajánlások bemutatása egy felületen

Ma már egyre fontosabb a közösségi élmény. Egy-egy vásárlás előtt szinte mindenki böngészi a termékekhez írt ajánlásokat. A gyakorlatban ezek különféle felületeken futnak be. A honlapon érdemes a legérdekesebb, legőszintébb véleményeket összeszedni, és egy helyen megmutatni.

  • Lehetőség a személyes információk megosztására: a blog oldalak

Egy weboldal számára nagyon fontos lehetőség, ha blog oldalak is megjelennek rajta. A SEO (kereső-optimalizálással foglalkozó) szakértők biztos, hogy elsőként említik a rendszeresen frissülő tartalom megjelenítésének lényegességét. Azonban én úgy gondolom, nem csak a keresőrobotok számára fontos, hogy megoszd az üzeneted. Itt lehetőség van személyes információkat közölni, hírekről beszámolni. Tovább megmarad egy-egy bejegyzés, mint a közösségi oldalakon, és sokkal többet adhatsz a látogatóidnak. Egy kis odafigyeléssel és pici munkával nagyszerű felületet kapsz.

Te miről blogolnál?

  • Elérhetőség, időpontkérésre lehetőség

Természetesen egy vérbeli coach számára a kapcsolatfelvétel öröme akkor realizálódik, amikor szemtől szemben találkozhat az ügyféllel. (Vagy manapság, világjárvány közepén amikor videós megbeszélés, online meeting keretében kommunikálnak.) Ezért természetesen megjelent az oldalon az időpont-kérést lehetővé tevő űrlap, illetve a telefonos, személyes elérhetőségek, térkép is. 

  1. Oszd meg te is!

Természetes, hogy egy mai honlapon minden eszközzel támogatást kap a közösségi média is. Megjelenik a régóta üzemelő, szép követőtáborral rendelkező Facebook oldal, de bárki bármilyen felületen gyorsan megoszthatja a tartalmakat, ha arra van szükség.

Te mit osztanál meg másokkal?

Ha szeretnél egy olyan honlapot, ami könnyedén támogatja személyes márkád, vagy tanácsadóként végre komolyan szeretnél az ügyfeleid előtt megjelenni, akkor keress bátran a kreativ kukac talentummobile.hu e-mail címen, vagy akár itt az oldalon a Kapcsolat részenelküldött üzenettel.

Vélemény, hozzászólás?