• Post category:Blog
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 7 perc
Jelenleg ezt böngészi  Profi webáruház készítés

Réka kezdő magyar vállalkozónőként megelégelte, hogy a közösségi felületeken próbálja összefésülni a bejövő megrendeléseit. A profi webáruház készítés jegyében elhatározta, hogy egy valódi webshopba szeretné felrakni az összes termékét. Abban biztos volt, hogy szeretne egy jó webáruházat a pénzéért. De már rögtön az elején elakadt. Egy-egy online üzlet megoldásai tetszettek, de nem tudta megfogalmazni magának, hogy miért. Végül adódott a kérdés:

Milyen egy profi webshop?

Ha Réka ezen a ponton megkeres, én az alábbi szempontokat javaslom neki.

Könnyen használható

Fontos, hogy a weboldalad számodra is könnyedén kezelhető legyen. A termékek felvitele legyen minél egyszerűbb, akár mobilról is megoldható. A rendelések kezelése legyen átlátható, ha szükséges, érkezzenek értesítések is ezekről. Lényeges, hogy a fő beállításokhoz ne legyen szükség programozói képzettségre, lehessen gyorsan, logikusan változtatni a termékek megjelenítését, akciókat, akár kuponokat beállítani. A tevékenységedet segíti, ha tudsz statisztikákat, kimutatásokat „lehúzni”, ellenőrizni, hogy mikor mi történt. Hiszen egy profi webáruház készítés esetében figyelünk az olyan apróságokra, mint hogy az is segíti a tervezést, gyártást, árubeszerzést, ha tudod, mikor, melyik időszakban miből mennyit adsz el.

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

Naprakész, és bővíthető

Lehet, hogy ma még csak 10 terméked van, de minden üzlet célja a növekedés. Előbb-utóbb majd nőni fog a kínálatod, és előbb-utóbb fejleszteni is szeretnéd a webshopod. Ezért jó, ha olyan megoldást keresel, ahol könnyedén lehet új funkciókat illeszteni a meglévők mellé. Lehet, hogy ma még csak átutalással fizetnek a vevőid, de holnap már szeretnél kártyás fizetést is bevezetni. Lehet, hogy ma csak postával küldöd ki a termékeid, de mi lesz, ha váltanál egy futárszolgálatra, hogy a vevőid jobban tudd kiszolgálni? Válassz olyan webáruház-motort, ahol biztosított a folyamatos fejlődés, és széles a bővítési módszerek skálája.

Keresőoptimalizáció

Vajon honnan érkeznek majd a vevőid? Egy webshop helyes keresőoptimalizálása nem egyszerű feladat. Ugyanakkor lényeges, hogy technikailag megfeleljen a webáruház a legnagyobb keresőrobotok elvárásainak. Ezen kívül alapvető, hogy támogassa a keresőoptimalizálást minden porcikájában. Ezen meglepően sok múlhat. Nyilván neked is sok munkád adódik majd a keresőoptimalizálással, de egészen más egy olyan webáruház motor, ahol küzdened kell egy-egy kód elhelyezésével, mint egy olyan, ahol a profi webáruház készítés során már eleve figyelembe vették az alapvető SEO igényeket.

Legyen vásárlóbarát!

Ha már végre eljutott az oldaladra a leendő vevőd, fontos, hogy könnyedén, gyorsan találja meg, amire szüksége van. A vásárlási folyamat legyen logikus, gyors, biztonságos. Minél kevesebb az akadály, annál kevesebb a kosárelhagyás. És ez nem csak a megjelenésen múlik! Az olyan funkciók, mint a kosár és a pénztár egy oldalra helyezése, vagy a kártyás fizetés oldalon belüli megjelenítése rengeteget segíthetnek.

Profi webdesign

Ha figyeltél, biztos feltűnt, hogy webdesigner létemre nem ezzel kezdtem. Sok kisvállalkozó esik ebbe a hibába: rengeteg pénzt elkölt olyan csilli-villi megoldásokra, amik aztán nem hoznak hasznot a számára. Ahogy az egyszeri porszívóügynök AdiOs nadrágban és NikKé cipőben futott be a termékbemutatóra húsz évvel ezelőtt, ugyanúgy mállanak le a rossz felépítésű webáruházakról a felesleges megoldások. Ha nincs rendben a motor, a legszebb Audi se gurul! Ezért a legfontosabb egy profi webáruház készítésekor, hogy először a többi pont legyen rendben. 

Természetesen a jó, egyedi megjelenés nagyon sokat tud dobni a webshop megítélésén, de csak akkor, ha a design-nak célja van. Az öncélú tervezés helyett funkcionálisan elegáns, könnyedén egyedi megoldást keress. Ebben az esetben pedig valóban sokat lendít majd a forgalmadon egy profi webdesign, a vásárlóid pedig imádni fogják, hogy exklúzív és trendi üzletben költhetik a pénzüket.

Van amit kihagytam? Te mit mondanál Rékának? Kérlek, írd meg hozzászólásban, hogy szerinted milyen a profi webshop!

Ha szeretnél te is egy profi webáruházat, keress meg a részletekkel bátran!

Keress, ha weboldalt szeretnél, vagy a webáruház nyitásán töröd a fejed!
Kattints, és töltsd ki az űrlapot: Kapcsolat
Vagy nézd meg a különleges ajánlatom (időszakosan elérhető): Webshop készítés akció

profi webáruház készítés

Vélemény, hozzászólás?