• Post category:Blog / Hírek
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 9 perc
Jelenleg ezt böngészi  Poszt ötletek márciusra – Marketing tippek vállalkozóknak (2024)

Vállalkozóként téged is nyomaszt a tartalommarketing? Mikor és miről érdemes posztolni? Havonta hozok újabb és újabb tippeket, ötleteket, amivel megtöltheted a weboldalad, vagy akár a közösségi média csatornáid. Lássuk, milyen poszt ötletek várnak téged márciusban?

Március az első tavaszi hónap, teli frissességgel, vidámsággal, lendülettel. Örömteli ünnep vár ránk, tovább készülődünk a húsvétra, míg az iskolásoknak egy kis pihenés is jár. Megannyi nagyszerű alkalom arra, hogy az ügyfeleiddel, vásárlóiddal kommunikálj! Azt hiszem, most igazán könnyű lesz megtölteni a bejegyzés-naptárad. De mik is a pontos poszt ötletek márciusban?

Mielőtt leírnám mindet, töltsd le a márciusi tervező naptárt, hogy legyen hova beírnod a dátumokat, kampányokat, terveket! Kattints ide: Letölthető márciusi naptár

Március eleje még mindig a böjt időszaka. 2024-ben március 28. a nagyböjti időszak vége. Ha egészséghez kötődő vállalkozásod van, akkor rengeteg módon kapcsolódhatsz a témához. Hónap elején a nőket ünnepeljük, tehát a női követőidet (és munkatársaidat, partnereidet) is megszólíthatod most.

Március az ötletek hónapja is! Nem találtam információt arról, honnan ered ez a szokás, de nem rossz dolog egy hónapot szánni ennek a témának. Bemutathatsz áttörő történelemi felfedezéseket, akár a tűz felfedezésétől a mesterséges intelligenciáig. Megmutathatod, milyen ötletek segítenek téged a munkád során, vagy milyen felvetés indított el egy-egy termék létrehozásánál. Megkérdezheted a követőid is, hogy min dolgoznak, milyen kreatív módon használják a termékeid, vagy hogy milyen elképzelések segítik őket akár a mindennapjaikban. (Nemzetközi hashtag: #InternationalIdeasMonth Magyart nem találtam, legyen mondjuk: #NemzetköziÖtletHónap ? Ha van jobb tipped, írd meg hozzászólásban!)

WEBOLDAL ELEMEZÉS
Nézd meg a különleges ajánlatom!
(időszakosan elérhető)

Nézzük a többi vicces, vagy érdekes dátumot, amit felhasználhatsz posztok készítése során, vagy egy-egy akciót is tervezhetsz a segítségükkel. Illeszd be őket a márciusi tervező naptár megfelelő rubrikájába!

Poszt ötletek márciusra – részletesen!

Március 1. – Kütyümentes világnap. Képes lennél 24 óráig minden elektronikus eszköz nélkül létezni? Vagy legalább a telefonod félretenni? Mi a szerepe a te vállalkozásodban a kütyüknek? Készíthetsz kihívást is a témában. (Nemzetközi hashtag: #GlobalDayOfUnplugging )

Március 8. – ahogy már a bevezetőben is említettem, ez a Nemzetközi Nőnap. Eredete miatt azért okozhat ellenérzést, gondold meg, hogy használod-e a kommunikációdban.

Március 10. – A székely szabadság napja. Biztos, hogy lesznek megemlékezések ehhez az ünnephez köthetően is.

Március 14. – Nemzetközi π (pí) nap. Ha a dátumot leírjuk: 3.14 és angolosan a pontot tizedesvesszőnek értelmezzük, akkor a π-t, mint matematikai kifejezést kapjuk meg. Ünnepeljük a matematikát, a tudományt ezen a napon! És persze jöhet sok-sok mém a témában.

Március 15. – az 1848.- 49. évi forradalom és szabadságharc ünnepe. Munkaszüneti nap, így ez egyben hosszú hétvége, erre figyelj a kampányaid időzítése során!

Március 20. – A boldogság nemzetközi napja, és a tavaszi napéjegyenlőség ideje. Ha érdekel az asztrológia és a tudomány, akkor az utóbbi foglalkoztat majd jobban. A boldogság világnapját az ENSZ kezdeményezésére ünnepeljük ezen a napon. Vajon a te követőid, ügyfeleid, vásárlóid mennyire boldogok? Szólítsd meg őket, beszélgess velük, vagy hozz létre szavazást a témában! (Nemzetközi hashtag: #InternationalDayOfHappiness )

Március 21. – A színek nemzetközi napja. Egy nap, amikor a színeket ünnepelhetjük. Webdesignerként nekem különösen fontosak a színek, de talán a te vállalkozásodban is nagy szerepet kapnak. Hány színben kaphatók a termékeid? Milyen színek vannak az irodádban, a munkakörnyezetedben? Milyen lenne a világ, ha nem lennének színek? Mutasd meg, beszélj róla! (Nemzetközi hashtagek: #InternationalColourDay #InternationalColorDay #ICD )

Március 21. – A költészet világnapja. Ünnepelj verssel, rímes posztokkal. (Hashtagek: #kolteszetvilagnapja #költészetvilágnapja #WordPoetryDay )

Március 22. – A víz világnapja. Az ezévi mottó: Víz a békéért. Sok esemény kapcsolódik a naphoz, csatlakozhatsz te is bármelyikhez, vagy hirdethetsz sajátot. (Hashtageek: #vizvilagnapja #vízvilágnapja #wordwaterday )

Március 25. – Holi, hindu tavaszköszöntő ünnep. Ez is a színek ünnepe, de egyben lehetőség a konvenciók áthágására, örömre és tréfálkozásra.

Március 27. – A színház világnapja. Erről a napról még évekkel ezelőtt írtam, azt hiszem, méltó arra, hogy megünnepeljük! Kattints, és olvasd: https://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/364-5-tipp-iroknak-a-szinhaz-vilagnapjara

Március 28. – Viselj kalapot! nap: Komoly háttere van a napnak, hiszen eredetileg az agytumorral küzdőkre hívta fel a figyelmet, ám mára az egyszerű üzenet maradt meg. Posztolj kalapos képeket, dolgozz kalapban! (Hashtag: #WearAHatDay)

Március 28. – az iskolai tavaszi szünet első napja. A családosok biztos, hogy ettől a dátumtól már inkább a pihenésre, kikapcsolódásra fognak fókuszálni, ezt vedd figyelembe a kampányaidnál. A húsvét közelsége, és a hónap második hosszú hétvégéje miatt egyébként a gyermekkel nem rendelkezők is biztos, hogy lazítani fognak már ezekben a napokban.

Március 29. – Nemzetközi sellő nap. Hopsz, ez a nap becsúszott ebben az évben a húsvéti ünnepkörbe. Lehet, hogy idén a sellő témájú csokitojások fogynak majd jobban? Mindenesetre a nőnaptól a víz világnapján át szépen eljutottunk hó végére a sellőkig, akik – lássuk be – hálás poszt témát adhatnak bárkinek. (Hashtag: #MermaidDay #SellőNap #sellonap )

(Kép: Copilot Designer, prompt: boldog sellő kalapban húsvétkor)

poszt ötletek március

Március 29. – Nagypéntek. Ezzel a nappal végképp belépünk a húsvéti ünnepkörbe. Munkaszüneti nap.

Március 31. – Húsvét vasárnap

Március 31. – Óraátállítás. Hajnali 2-kor 3-ra állítjuk az órákat, azaz egy órával kevesebbet alszunk. (Szerencsére hétfő is munkaszüneti nap, így van idő pihenni, viszont ha ünnepi programokra igyekszel, figyelned kell majd az időre.) Az óraátállítás hálás téma abból a szempontból, hogy szinte mindenkinek más a véleménye róla. Bármit is posztolsz, garantált a sok hozzászólás!

Azt hiszem, bőségesen jut alkalom arra, hogy feldobd a márciusi kommunikációd.

Poszt ötletek bőven akadnak márciusra. Kérlek, írd meg, melyik neves napot fogod felhasználni akár kampányban, akár a bejegyzéseidnél!

Tervezd lendületesen, új erővel a március hónapot!

Vélemény, hozzászólás?