• Post category:Blog / Hírek
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 18 perc
Jelenleg ezt böngészi  Poszt ötletek májusra – Marketing tippek vállalkozóknak (2024)

Vállalkozóként téged is nyomaszt a tartalommarketing? Mikor és miről érdemes posztolni? Havonta hozok újabb és újabb tippeket, ötleteket, amivel megtöltheted a weboldalad, vagy akár a közösségi média csatornáid. Lássuk, milyen poszt ötletek várnak téged májusban?

Május a tavasz harmadik hónapja, a második negyedév második hónapja, összesen 31 napot tartalmaz. Nevét az órori görög istennőről, Maiaról kapta, aki termékenység-istennő volt. Ebben az időszakban – különösen a mostani időjárási viszonyok között – már érkeznek az első gyümölcsök, minden harsogó zöld. A spárga, az eper, a korai cseresznye időszaka ez, és az utóbbi kettő nagyon jól mutat minden fotón, akár közösségi médiában, akár termékképen szerepelteted. Ez a hónap egyes középiskolákban a ballagás ideje, és az érettségizők is ilyenkor kezdik meg az írásbeliket. Rengeteg jeles nap vár ránk, és bolondozni is lehet ebben a hónapban. Szerintem most se fog gondot okozni a bejegyzések készítése. De mik is a pontos poszt ötletek májusban?

Mielőtt leírnám mindet, töltsd le a májusi tervező naptárt, hogy legyen hova beírnod a dátumokat, kampányokat, terveket! Kattints ide: Letölthető májusi naptár

Május eleje rögtön munkaszüneti nap, méghozzá 2024-ben ez a szünet hét közepére esik. Mivel gyönyörű idő várható, valamit sok iskolában ezen a hétvégén lesz a ballagás, ezért számíts arra, hogy sokan kihasználják a lehetőséget. Azaz mindössze két nap szabadság kivételével lehet 5 napig pihenni. Anyák napja is erre a hétvégére esik, sokan mennek majd a nagymamákat is látogatni. Ha virágos, vagy ajándékboltod van, ez az időszak lesz karácsony után a kedvenced, de ha nem köthető a vállalkozásod ezekhez a dátumokhoz, akkor számíts arra, hogy kevesebb figyelem irányul majd rád. Ugyanígy hónap végén, a Pünkösd környéki hétvégén is fel kell készülnöd rá, hogy kevésbé lesznek aktívak az ügyfelek. Ha kampányt tervezel, ezeket vedd figyelembe!

A hónapban a Bika és az Ikrek csillagjegy szülöttei ünnepelnek.

Ebben a hónapban sok régi időjósló nap van, és népszokásokban is bővelkedünk. Vajon ezek mennyire állják meg a helyüket a mai viszonyok között? Melyikhez tudsz kapcsolódni? Érdemes ezeket megvizsgálnod!

Ebben a hónapban már készülhetsz a nyári kampányokra is, érdemes ezeket előkészítened!

WEBOLDAL ELEMEZÉS
Nézd meg a különleges ajánlatom!
(időszakosan elérhető)

A hónap a kisvállalkozások hónapja. Támogasd a helyi vállalkozásokat, a környékeden élő, vagy az online térben megismert partnereid! Igyekezz kisvállalkozóktól vásárolni, keress együttműködést. Ha valami jót tapasztalsz, értékelj bátran, tedd közzé a közösségi médiában a pozitív véleményed! Sok szabadtéri rendezvény és vásár lesz, ezeken is válaszd a kissebb termelőket. Keress együttműködési lehetőségeket, akár egy közös játék erejéig. A hónap elején zajlik a Carrie Csodanő díj szavazása is, ahol sok-sok kedves, kisvállalkozásban helyét megtaláló nőre szavazhattok. (Hashtagek: #kisvállalkozás #kkv #kisvállalkozó #kisvállalkozásokhónapja #smallbusinessmonth #localbusinessmonth #válaszdahelyit #helyivállalkozás )

Nézzük a többi vicces, vagy érdekes dátumot, amit felhasználhatsz posztok készítése során, vagy egy-egy akciót is tervezhetsz a segítségükkel. Illeszd be őket a májusi tervező naptár megfelelő rubrikájába!

Poszt ötletek májusra – részletesen!

Május 1. – a munka ünnepe, szabadnap. A régi népi hagyományok szerint a májusfa állítás ideje, amikor a legények a nekik tetsző leány háza elé apró fácskát állítottak az éjszaka leple alatt. Szalagokkal, kendőkkel, néha tréfás üzenetekkel vagy akár boros üveggel díszítették.

Ma már sokfelé a szabadnapot kihasználó majálisok ideje ez. Részt vehetsz vásárban kiállítóként, meglepheted akcióval a legkedvesebb ügyfeleidet.

Május 2. – Harry Potter nap, a roxforti csata évfordulója, amikor is Voldemort felett győzelmet arattak. Ünnepelhetsz vicces mémekkel, vagy éppen elgondolkodtató poszttal, hiszen J. K. Rowling élete sok-sok tanulságos fordulatot tartalmaz, nem is beszélve a könyvek és a filmek üzenetéről. (Hashtagek: #harrypotternap #InternationalHarryPotterDay #HarryPotterDay )

Május 4. – Szent Flórián napja, a magyar tűzoltók napja. Segíthetsz intelmekkel és figyelem-felkeltéssel, edukáló posztokkal. Ne felejtsd el, hogy ez a Star Wars napja is, hiszen ha angolul ejted ki a nap nevét, akkor megkapod a „May the Force be with you”, azaz „Az Erő legyen veled!” kifejezést. Számos Yoda és Darth Vader mém közül választhatsz, vagy készíthetsz kreatív képeket/videókat, ahogy „megvaderezel” valakit („vadering”). (Hashtagek: #starwarsday #vadering #maythe4th #maythe4thbewithyou )

Május 5. – május első vasárnapja anyák napja. Ünnepeld az anyukákat, nagymamákat, nevelő anyákat! Akár termék-akciókkal, akár egy tiszteletteli poszttal. (Hashtagek: #anyáknapja #mothersday )

anyák napja poszt ötletek május

Május 6. – a magyar sport napja, a felelős állattartás napja. Mindkét témához lehet nagyszerű posztokat készíteni, ünnepelni akár sporttal, akár edukálva a közönséged. A mindenki számára kötelező középfokú írásbeli érettségik ekkor kezdődnek meg, kívánj sok szerencsét a fiataloknak!

Május 8. – a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörös Félhold napja. Buzdíthatsz véradásra, vagy segítheted a szervezetet posztokkal, adományokkal. (Hashtagek: #vöröskeresztnapja #nemzetközivöröskeresztnapja #redcrossday #PowerofKindness )

Május 9. – Európa-nap, annak emlékére, hogy 1950-ben ezen a napon tárta a világ elé Robert Schuman a tervét, mely a későbbi Európai Unió alapgondolatát fogalmazta meg. (Hashtagek: #EurópaNap , #EuropeDay , #EurópNap2024 , #EuropeDay2024 ). Ez az elveszett fél pár zoknik emléknapja is egyben, mely nem túl komoly, de mindenkit érintő problémára világít rá. (Hashtag: #LostSockMemorialDay #ElveszettZokniEmléknap )

Május 10. – a mentők napja, a madarak és fák napja. Hitted volna, hogy ez utóbbit már 1902 óta ünnepeljük? Országszerte lesznek programok a dátumhoz kapcsolódóan, de ugyanezen a hétvégén lesz a Budapest 100 programsorozat is, rengeteg nyitott, megtekinthető épülettel.

Május 12., 13., 14. – fagyosszentek: Szervác, Pongrác, Bonifác. Régebben csak ezen napok után ültették ki a palántákat. Készíthetsz posztot a kora nyári munkákról, az időjárásról, vagy akár a környezetvédelemről is.

Május 15. – a családok nemzetközi napja. Ez a jeles nap félúton helyezkedik el az anyák napja és a gyermeknap között. Készülhetsz különleges, családoknak kedvező akciókkal, vagy játékokkal erre a napra. (Hashtagek: #CsaládokNemzetköziNapja , #InternationalDayOfFamilies , #InternationalFamilyDay ). Azt hiszem, sok poszt ötletek májusban a családokat érinti így vagy úgy.

Ugyanerre a napra esik a vevőszolgálat napja is. Ezt a napot szánhatod az ügyfélkezelésed vagy az ügyfélélmény javítására, az ügyfélszolgálati feladatokat ellátó kollégáid ünneplésére, vagy akár arra, hogy értékeléseket kérj te magad is az ügyfeleidtől. (Hashtagek: #ÜgyfélszolgálatNapja #VevőszolgálatNapja #CustomerSupportDay )

Mik a többi poszt ötletek májusra? Olvass tovább!

Május 17. – Az információs társadalom és a távközlés világnapja, valamint a virtuális asszisztensek napja. Köszöntsd az asszisztensed, vagy ünnepeld meg magad! (Hastagek: #VirtuálisAsszisztensekNapja #virtualisasszisztens #InternationalVirtualAssistantDay #VirtualAssistantDay ) Megoszthatsz posztokat arról is, milyen sokrétűen támogatja az életünk az információ szabad áramlása, a modern telekommunikáció. (Hashtagek: #InformációsTársadalomVilágnapja , #TávközlésVilágnapja #WorldTelecommunicationsDay , #InformationSocietyDay #WorldTelecommunicationAndInformationSocietyDay )

Május 18. – Internet világnap, és múzeumi világnap. Ha előző nap még nem maxoltad ki a modern kommunikáció ünneplését, most megteheted! A múzeumi világnap alkalmából látogass el egy múzeumba, vagy szelfizz a környékeden lévő múzeumok egyikéből.

Május 19. – 20. – munkaszüneti nap, Pünkösd ünnepe, a Csíksomlyói búcsút is ekkor tartják. Az egyházi vonatkozáson túl sok-sok népszokás is kötődik az ünnephez. Ilyenek a pünkösdi király választás, a pünkösdi királyné járás. Egyes vidékeken ilyenkor állítják a májusfát, máshol ilyenkor döntik le közösen. Válassz kedved és ízlésed szerint témát a bejegyzéseidhez! Ebben is segítenek ezek a poszt ötletek májusra.

Május 21. – a magyar honvédelem napja, annak emlékére, hogy 1849-ban ezen a napon foglalta vissza Görgey Artúr Budát. Pákozdon és országszerte lesznek aktuális programok. Ez a dátum a személyi jövedelemadó bevallásának határideje is egyben! Az egy százalék jótékony célú felajánlásáról se feledkezz meg, és mindenképpen nézd át a bevallásod, még akkor is, ha amúgy más készíti. Bár ez nem poszt ötletek májusra, mégis fontos dátum minden vállalkozónak és magánszemélynek.

Május 22. – Sherlock Holmes napja. Olvass, nézz Sherlock Holmes történeteket, vagy posztolj róla! Jó alkalom a követőid megmozgatására, ha egy-egy feladványt osztasz meg. (Hashtag: #SherlockHolmesDay )

Május 24. – az európai nemzeti parkok napján hívd fel a figyelmet valamelyik nemzeti parkra, vagy egyszerűen sétálj egyet a természetben.

Május 25. – Törölköző nap – A „Galaxis utikalauz stopposoknak” könyv rajongói által életre keltett nap. Bárhova mész, vigyél magaddal egy törölközőt. Ne felejtsd el posztolni! (Hashtag: #TowelDay , #TörölközőNap )

Május 26. – május utolsó vasárnapja, gyereknap. Készülhetsz akciókkal, kampánnyal. Figyelj oda, sok-sok program lesz ezen a napon, biztos, hogy a figyelem majd megoszlik, szóval időben indítsd meg a promóciót.

Május 27. – a marketing világnapja. Köszönd meg a munkáját mindazoknak akik segítenek a marketinged kialakításában, fenntartásában. Mert a legjobb bornak is kell cégér! (Hashtagek: #celebratemarketing , #worldMarketingDay , #InternationalDayOfMarketing , #InternationalMarketingDay #MarketingVilágnapja )

Május 29. – a középkor végének emléknapja. 1453-ban ezen a napon esett el Konstantinápoly, s ezért sokan ezt az időpontot tartják a középkor végének. Bárhogy is, ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy középkori témájú posztokat tegyél ki, akár vicces, kreatív formában. (Hashtagek: #KözépkorVégeNap #EndOfTheMiddleAgesDay )

Május 31. – nemdohányzók világnapnapja, vagy másként dohányzásmentes világnap, vagy dohányfüstmentes világnap. Ha egészséghez kapcsolódik a témád, mindenképpen használd ki ezt az alkalmat egy poszt erejéig.

Azt hiszem, bőségesen jut alkalom arra, hogy feldobd a májusi kommunikációd.

Ezek voltak a poszt ötletek májusra. Kérlek, írd meg, melyik neves napot fogod felhasználni akár kampányban, akár a bejegyzéseidnél!

Tervezd lendületesen, új erővel a május hónapot!

Vélemény, hozzászólás?