• Post category:Blog / Hírek
 • Olvasási idő:Olvasási idő: 16 perc
Jelenleg ezt böngészi Poszt ötletek júniusra – Marketing tippek vállalkozóknak (2024)

Vállalkozóként téged is nyomaszt a tartalommarketing? Mikor és miről érdemes posztolni? Havonta hozok újabb és újabb tippeket, ötleteket, amivel megtöltheted a weboldalad, vagy akár a közösségi média csatornáid. Lássuk, milyen poszt ötletek várnak téged júniusban?

Június a nyár első hónapja, és az első félév utolsó hónapja is egyben. Összesen 30 napból áll. Nevét Junóról, római istennőről kapta, aki a szülés és a házasság istennője volt. Érkeznek az első meleg napok, lehet fürdeni már a strandokon, fotózkodni, posztolni vízpartról. Az éjszakák egyre rövidülnek, hó végén a fesztiválok is megkezdődnek, és kitör az iskolások számára is a nyári szünet. Ne feledd, idén a hosszabb téli szünet miatt tovább tart az iskola, egészen június 21.-ig, így ha családosok is vannak a vásárlóid, ügyfeleid között, ezt vedd figyelembe. Bőven adódik tehát alkalom és téma ebben a hónapban, hogy megtöltsd a tartalomnaptárad. De mik is a pontos poszt ötletek júniusban?

Mielőtt leírnám mindet, töltsd le a júniusi tervező naptárt, hogy legyen hova beírnod a dátumokat, kampányokat, terveket! Kattints ide: Letölthető júniusi tervező naptár

Érdekes, hogy erre a hónapra nem esik semmilyen munkaszüneti nap, vagy „ledolgozós” nap. Bár megemlékezések, történelmi dátumok, érdekes események és jeles napok adódnak, de nem lesz hosszú hétvége, vagy különösebb szünet. Így tehát nyugodtan tervehetsz kampányt, mert a nyaralás megkezdésén kívül semmi más nem fog közbeszólni ebben az időszakban! Egyre azért figyelj: amikor a foci EB-n a magyar csapat meccsei lesznek, akkor valószínűleg kevesebben fognak például online böngészni. A hónap első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük, a harmadik vasárnap pedig az apukák ünnepe.

A hónapban az Ikrek és a Rák csillagjegy szülöttei ünnepelnek.

Ebben a hónapban beindíthatod a nyári kampányokat, és elkezdhetsz gondolkodni az őszieken is, érdemes ezeket előkészítened!

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

Nézzük a többi vicces, vagy érdekes dátumot, amit felhasználhatsz posztok készítése során, vagy egy-egy akciót is tervezhetsz a segítségükkel. Illeszd be őket a júniusi tervező naptár megfelelő rubrikájába!

Poszt ötletek júniusra – részletesen!

Június 1. – Dinoszauruszok napja. Posztolj valami dínósat, akár vicces mémeket. (A dínók kihaltak, mert nem…. fejezd be a te szakmádra illő módon!) (Hashtagek: #DinosaurDay #DinoszauruszNap ). Ez a „Viselj ruhát nap” is egyben – ha divat a témád, használd ki ezt a napot. (Hashtagek: #WearADressDay #ViseljRuhátNap )

Június 2. – mivel ez június első vasárnapja, ezért ekkor van a Pedagógusnap.

Június 4. – A nemzeti összetartozás napja, az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának évfordulójára emlékező nemzeti emléknap. Állj meg egy pillanatra 16:23-kor és készíts egy fotót, örökítsd meg, hol tartózkodsz pont akkor. A harangok is megkondulnak majd ebben a pillanatban.

Június 5. – Környezetvédelmi világnap. Hívd fel a figyelmet a környezettudatos gondolkodásra! (Hashtagek: #WorldEnvironmentDay #KörnyezetvédelmiVilágnap ) Ez a nap Gábor Dénes fizikai Nobel-díjas tudós születésnapja is. Használj hologramos képeket a posztodban!

Június 6. – Marketinges anyagok 60%-os akciós áron kaphatók a HeKKWeb Shopban csak egy napig!

Ezen a napon volt a normandiai partraszállás, aminek következtében a szövetséges csapatok megnyitották Franciaországban a nyugati frontot, s fokozatosan visszaszorították a Német Birodalom egységeit. D-day-nek is hívják a napot. (Hashtag: #DDay )

Puskin születésnapja is ez, s éppen ezért ez az orosz nyelv napja az ENSz 2010-es határozata óta. Tegyél ezen a napon a videóid, sztorijaid alá orosz szerzők zenéjéből. (Hashtagek: #RussianLanguageDay , #OroszNyelvNapja )

Június 8. – 1867-ben ezen a napon koronázták meg I. Ferenc Józsefet magyar királlyá, és Erzsébetet magyar királynévá.

Ez Medárd napja is, tudod… ha ezen a napon esik, akkor 40 napig esni fog. Lehet tippelős szavazást is indítani, hogy vajon beválik-e a jóslat ebben az évben.

Az Óceánok Világnapja is ezen a napon van, így felhívhatod a figyelmet a tengerek élővilágára, vagy egyszerűen szép posztokat készíthetsz. (Hashtagek: #ÓceánokVilágnapja #WorldOceansDay )

És végül, de nem utolsó sorban ezen a napon van a „Köss nyilvános helyen” nap! Ugye, nem kell, hogy magyarázzam? Te hol kötnél? És kinek? (Hashtagek: #WorldwideKnitInPublicDay #KnitInPublicDay #KössNyilvánosHelyenNap )

Június 9. – az Európai Paralament képviselőinek megválasztása, valamint a helyi- és nemzetiségi önkormányzati választások napja.

Június 10. – a kézművesség világnapja. Ha kézművességgel foglalkozol, akkor mindenképp ünnepeld meg ezt a napot. Egyéb esetben pedig vásárolj valamit, vagy posztolj a kedvec kézműves vállalkozásodról. (Hashtagek: #WorldHandicraftsDay #KézművességVilágnapja )

Június 12. – a gyermekmunka elleni világnap, és Superman napja. Lehetsz te is szuperhős, ha segítesz másokon. Mutasd meg, oszd meg, hogyan lehetséges mindez! (Hashtagek: #SupermanDay #WorldDayAgainstChildLabour #GyermekmunkaElleniVilágnap )

Június 13. – Magyar Feltalálók napja. Mutass meg egy olyan találmányt, amit magyarok fejlesztettek, és a mindennapokban ma is használod. (Az első programozó a világon például egy magyar nő, Dán Klára volt. )

Június 14. – A véradók világnapja. Ünnepeljük meg mindazokat, akik másoknak önzetlenül segítenek. (Akárcsak Superman.) (Hashtagek: #WorldBloodDonorDay , #VéradókVilágnapja )

Június 15. – a magyar futball válogatott első mérkőzése az Európa Bajnokságon, Svájc ellen, 15:00 -kor. Szurkolj, tippelj, indíts szavazós posztokat!

poszt ötlet június Archimedes

Ha valami focitól eltérő dolgot szeretnél posztolni, akkor ezen a napon van a szél világnapja, a természetfotózás napja, és a fürdőkádban fürdés napja. (Ez utóbbi azért, mert állítólag Arkhimédész pont ezen a napon merült bele egy vízzel teli kádba, és ébredt rá arra a bizonyos, felhajtóerővel kapcsolatos törvényre…) (Hashtagek: #Európabajnokság #football #EB2024 #HajráMagyarok #GlobalWindDay #WorldWindDay #SzélVilágnapja #NaturePhotographyDay #TermészetfotózásNapja #InternationalBathDay #NemzetköziFürdőkádNap )

Június 16. – Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapja, A megbékélés napja, nemzeti emléknap Magyarországon. Ünnepeljük a szabadságot!

Mivel idén ez június harmadik vasárnapja, ezér ez az apák napja egyben. Minden édesapa megérdemel egy köszöntést!

Június 17. – a köztisztasági alkalmazottak – azaz a kukások világnapja! Becsüljük meg az ő munkájukat, és örvendeztessük meg a követőinket sok-sok kukásautós képpel! Ha a komolyabb megközelítést választod, akkor felhívhatod a figyelmet a kevesebb hulladék termelésre. (Hashtagek: #KukásokVilágnapja #KukásVilágnap #GlobalGarbageManDay #ZeroWaste )

Június 18.-án folytathatod a környezetvédelmi témát, hiszen ez a fenntartható gasztronómia világnapja az ENSz kezdeményezésére. Hogyan fogyaszthatsz minden nap úgy, hogy közben a jövőre is gondolj? Ezen a napon van a Nemzetközi Piknik Nap is, így dupla okod van arra, hogy a táplálkozásról beszélj, posztolj. (Hashtagek: #SustainableGastronomyDay #FenntarthatóGasztronómiaVilágnapja #NemzetköziPiknikNap #PiknikNap #InternationalPicnicDay )

Június 19. – Németország-Magyarország meccs az EB-n, 18:00 -kor.

1991-ben ezen a napon hagyta el Magyarországot az utolsó orosz katona, ezért ez a nap nemzeti emléknap, a független Magyarország napja.

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Csak magyarul értelmezhető a poén, de ez egyben a ballagás, bandukolás világnapja (és akik létrehozták, nem az orosz katonákra gondoltak). Felhívhatod a figyelmet a lelassulásra, a környezeted kényelmes befogadására ezen a napon. (Hashtag: #WorldSaunteringDay )

Cicás videókat is megoszthatsz, mert ez a nap a kartondoboz napja, méghozzá a macskák szemszögéből, azaz a legkedvesebb cicás búvóhelyet ünnepelheted ezen a napon. De persze megmlékezhetsz olyan híres cicákról, mint Tom, Szaffi, vagy Safranek. ( Hashtag: #InternationalBoxDay )

Június 20. – ha tegnap csak bandukoltál, akkor most itt az idő, hogy felpörögj, mert ezen a napon van a Hatékonyság Világnapja. Mutasd meg, hogy a te szolgáltatásod, terméked hogyan segít abban, hogy az ügyfeleid időt spróróljanak meg! (Hashtag: #WorldProductivityDay , #HatékonyságVilágnapja

Június 21. – rengeteg eszme követői választották ezt a napot a magukénak, talán azért, mert ez a nyári napforduló dátuma, a csillagászati nyár kezdete. Az utolsó tanítási nap is ekkor van idén. Csak felsorolásszerűen, ekkor van a:

 • Nemzetközi Jóga Nap ( #InternationalYogaDay #YogaDay #JógaNapja #JógaVilágnap )
 • Motorosok Világnapja ( #WorldMotorcycleDay #MotorosVilágnap )
 • A zene ünnepe (#WorldMusicDay #ZeneÜnnepe #MakeMusicDay )
 • Gördeszkás világnap ( #SkateboardingDay #GördeszkásVilágnap )

Június 23. – Skócia-Magyarország meccs, 21:00-kor.

A további magyar meccsek időpontját nem tudjuk, de a csoportkörök egészen június 26.-ig tartanak.

Ez az ENSz alapján a Közalkalmazottak napja. ( #PublicServiceDay #Közalkalmazottak napja) Ezen a napon van a Spam ellenes világnap. ( #GlobalAntiSpamDay #SpamEllenesVilágnap ) Mikor volt az utolsó olyan nap, amikor nem kaptál valamilyen spam emailt?

Apák napja poszt

Június 24. – Nemzetközi Tündér Nap. Mesélj tündérmeséket, öltöztess bármit tündér módra, nézz tündéres filmeket, vagy egyszerűen csak varázsolj! Ha kisgyerekesek a célközönséged, akkor mindenképpen használd ezt az alkalmat a kommunikációdban! De akár a fantasy rajongó felnőttek is örülni fognak, ha ezen a napon megleped őket. ( #InternationalFairyDay #NemzetköziTündérNap )

Ez Keresztelő Szent János napja, vagy Szent Iván-nap. A hagyomány szerint ilyenkor tűzugrást, tűzjárást tartottak, egészség- és szerelemvarázsló célzattal. Így tehát bármilyen szerelemhez, pártaláláshoz, vagy akár egészséghez kapcsolódó témád van, tudsz ezen a napon posztolni.

Június 25. – még egy koronázásra emlékezhetünk, mivel 1741. június 25.-én ezen a napon koronázták meg Mária Teréziát, kevés királynőink egyikét. Ezen a napon van a Beatles Világnap is, annak emlékére, hogy ezen a napon adta elő a BBC-ben az „All You Need Is Love” című dalát a zenekar. Hallgass te is Beatles számot, vagy keress egy klassz idézetet az együttes valamelyik dalából.

Június 27. – 1046.-ban ezen a napon született Árpád-házi Szent László királyunk. Igazi harcos, lovag-király, sok-sok legenda szereplője. Ha érdekes lehet bármilyen középkori történet a követőidnek, vagy akár a lovagiasság eszménye, akkor itt az alkalom erről posztolni! Mivel Szent László a határőrök védőszentje, ezért Magyarországon ez a Határőrség Napja is egyben.

Június 29. – Péter – Pál napja (és Keve névnap). Az aratás megkezdésének napja, hagyományosan legényavató nap. Posztolhatsz kenyérről, vagy akár csinos legényekről is ezen a napon.

Ez a Nemzetközi Duna-nap, a nap, amikor minden ország a Duna mentén ünnepel. Számos program vár Magyarországon is. (Hashtagek: #InternationalDanubeDay #NemzetköziDunaNap )

Június 30. – Mivel is zárhatnánk stílusosabban ezt a posztolásra biztató bejegyzést, mint ezzel a dátummal? Ez ugyanis a Közösségi Média Napja! Bár sokszor átkozzuk a platformokat, azért valljuk be: nagyon sokat hozzátesznek nap mint nap az életünkhöz, sőt, a vállalkozásunkhoz. Próbálj ki ezen a napon egy új formátumot, nézz meg egy új platformot! Légy hálás a követőidért, és ünnepeld meg mindazt az értéket, amit át tudsz adni nekik! Ám ha túl sokat „lógsz” a közösségi platformokon, akkor akár egy kis detoxszal is ünnepelhetsz. Te melyiket választod? (Hashtagek: #SocialMediaDay #KözösségiMédiaNap )

Azt hiszem, bőségesen jut alkalom arra, hogy feldobd a júniusi kommunikációd.

Ezek voltak a poszt ötletek júniusra. Kérlek, írd meg, melyik neves napot fogod felhasználni akár kampányban, akár a bejegyzéseidnél!

Tervezd lendületesen, új erővel a június hónapot!

Ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás érkezett.

 1. Andi

  Sok ötletet adott! 🙂 Köszi!

  1. He-K-Kata

   Örülök, hogy hasznos volt! 🙂

 2. Erika

  Mennyi dátumot össze gyűjtöttél! Köszönöm szépen!

  1. He-K-Kata

   Örülök, hogy tetszik, használd a posztolásnál! 🙂

 3. Emmma

  De szuper! Koszonjuk az osszeszedett datumokat. Egyesek jol jonnek majd nekem is a kenyer temaban

  1. He-K-Kata

   Köszönöm! Kíváncsi vagyok majd a posztjaidra! 🙂

Vélemény, hozzászólás?