• Post category:Blog / Hírek
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 13 perc
Jelenleg ezt böngészi  Poszt ötletek júliusra – Marketing tippek vállalkozóknak (2024)

Vállalkozóként téged is nyomaszt a tartalommarketing? Mikor és miről érdemes posztolni? Havonta hozok újabb és újabb tippeket, ötleteket, amivel megtöltheted a weboldalad, vagy akár a közösségi média csatornáid. Lássuk, milyen poszt ötletek várnak téged júliusban?

Július a nyár második hónapja, és a második félév első hónapja is egyben. Összesen 31 napból áll. Nevét Julius Ceasarról, a híres római hadvezérről kapta. A népi kalendáriumban Szent Jakab havaként szerepel. Hagyományosan ez a legmelegebb hónap az északi féltekén, és az előrejelzések szerint idén is hőség várható. A gyerekes családok számára teljes erővel tombol a nyár, sokan veszik ki a szabadságukat, hogy közösen pihenjenek egyet. Alkalom és téma ebben a hónapban is adódik arra, hogy megtöltsd a tartalomnaptárad. De mik is a pontos poszt ötletek júliusban?

Mielőtt leírnám mindet, töltsd le a júliusi tervező naptárt, hogy legyen hova beírnod a dátumokat, kampányokat, terveket! Kattints ide: Letölthető júliusi tervező naptár

Akárcsak júniusban, erre a hónapra sem esik semmilyen munkaszüneti nap, vagy „ledolgozós” nap. Bár megemlékezések, történelmi dátumok, érdekes események és jeles napok adódnak, de nem lesz hosszú hétvége, vagy különösebb szünet. Azonban a nyaralások, a szabadságolások miatt ha a célcsoportod nem üzleti szférából származik, akkor inkább ne indíts most nagyobb kampányt, hanem várd meg, amíg mindenki visszatér a nyaralásból. (Persze mindig nézz rá a saját adataidra, a saját vállalkozásod tapasztalataira támaszkodj, mert lehet, hogy pont másként alakul nálad ez a dolog.) Ezen cikk írásakor még nem dőlt el a magyar csapat sorsa a foci EB-n, de az esemény július 14.-ig tart, tehát a futball rajongók a nagyobb meccsek idején biztos, hogy nem lesznek gép előtt. Július 26.-án indulnak a XXXIII. nyári olimpiai játékok, így akár szurkolói kampányt is hirdethetsz a másik nagy világesemény apropóján. Július a műanyagmentes hónap, igyekezz minél kevesebb műanyagot használni ebben az időszakban, illetve hívd fel a követőid figyelmét is a fenntartható szemléletmódra. ( #PlasticFreeJuly , #MűanyagmentesJúlius )

A hónapban az Rák és az Oroszlán csillagjegy szülöttei ünnepelnek.

Ebben a hónapban tovább folytathatod a nyári kampányokat, és előkészítheted az őszieket.

WEBOLDAL ELEMEZÉS
Nézd meg a különleges ajánlatom!
(időszakosan elérhető)

Nézzük a többi vicces, vagy érdekes dátumot, amit felhasználhatsz posztok készítése során, vagy egy-egy akciót is tervezhetsz a segítségükkel. Illeszd be őket a júliusi tervező naptár megfelelő rubrikájába!

Poszt ötletek júliusra – részletesen!

Július 1. – A magyar egészségügy napja, vagy hivatalos nevén Semmelweis-nap, egyben a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja. Ez a nap munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók számára, egyben egy jó lehetőség, hogy megünnepeld az egészségügyben dolgozókat.

Ugyanezen a napon van a Tréfa Nemzetközi Napja! Nincs is jobb alkalom arra, hogy posztolj egy viccet, mémet, bármit, ami megnevettet. ( Hashtag: #InternationalJokeDay #ViccVilágnapja #TréfaVilágnap )

Július 2. – Sportújságírók napja – talán ebben a hónapban igazán elemükben lesznek ők, hiszen rengeteg munkájuk lesz. Ez a dátum Móricz Zsigmond születésnapja is, megoszthatsz idézeteket írónktól. Ekkor tartják a Világ UFO napot is, ami jó alkalom arra, hogy UFO témájú posztokat készíts, még akkor is, ha nem hiszel az idegenekben. (Hashtag: #WorldUFODay )

Július 5. – minden július első pénteke a Comic Sans betűtípus napja. Számos mémet tudsz készíteni, használhatod ezen a napon ezt a típót bátran. Vagy egyszerűen csak próbáld ki, hogy a Google kereső mezőjébe beírod, hogy „comic sans” – nézd meg, mi fog történni! (Hashtag: #ComicSansDay)

Július 6. – A csók világnapja – nincs is nagyszerűbb alkalom arra, hogy kimutasd a szerelemed! (Hashtagek: #InternationalKissingDay , #CsókVilágnapja) Ez egyben július első szombatja, azaz az Ezer székely leány napja, egy nap, amikor a világ minden tájáról összegyűlnek a székely leányok és asszonyok.

Július 7. – A csokoládé világnapja – egyél, posztolj csokoládét. Vagy ha nagy a meleg, akkor csokifagyit. És ne feledkezz meg Gombóc Artúrról se!

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Július 9. – a Divat napja. Különösen érdekes, hogy a műanyagmentes hónapban járunk. Vajon hogyan hat a divat a mindennapjainkra? Milyen hatással van a te munkádra, hogyan jelenik meg a te bizniszedben? Lehet akár mókásan is ünnepelni a divatot, de egészen komoly kérdéseket is feltehetsz. (Hashtag: #FashionDay #DivatNapja )

Július 11. – Népesedési Világnap – az ENSz által életre hívott világnap, s egy jó alkalom, hogy eltöprengj a jövőn, és azon, hogyan fogunk egyre többen élni a bolygónkon. Tudtad, hogy átlagosan egyre kevesebb gyermek születik? Viszont egyre tovább élünk, s így összességében egyre többen vagyunk. (Hashtag: #WorldPopulationDay #NépesedésiVilágnap )

Július 12. – Papírzacskó Napja. Mivel amúgy is a műanyagmentes hónapban vagyunk, itt az ideje megünnepelni a papírból készült zacskókat. Indíts kihívást: ki mire tudja felhasználni a papírzacskót? Milyen kreatív ötleteket indít be egy egyszerű eszköz? Ezek is jó poszt ötletek júliusra. (Hashtag: #PaperBagDay , #PapírzacskóNap )

Július 13., egyes források szerint 14. – azaz július második szombatja vagy vasárnapja a Vasutas nap, amikor a magyar MÁV dolgozók juliálison vesznek részt.

Július 14. – francia nemzeti ünnep, a Bastille ostromának napja. Általában utcabállal kedveskedik ilyenkor a Francia Intézet, de jó alkalom ez sanzonok hallgatására, vagy egy friss croissant elropogtatására.

Július 15. – Bíróságok napja – amikor a bírákat és az igzságügyi alkalmazottakat ünnepeljük.

Ez július harmadik hétfője is egyben, ami az Öleld meg a gyermeked Világnap. Ha korábban a párunkat ünnepeltük (csókkal), akkor most itt az ideje a gyermekeinket is jól megölelgetni. Persze nem csak ezen az egy napon. Posztolj az ölelés fontosságáról! (Hashtag: #ÖleldMegAGyermekedVilágnap , #GlobalHugYorKidsDay )

Elérkeztünk a hónap feléig, de még rengeteg tipp vár, nézd meg, mik a poszt ötletek júliusra!

Július 17. – Emoji Világnapja – használj emojikat, mondj el egy történetet / filmcímet / verscímet csak emojikkal. Vagy hívd fel erre a követőid figyelmét. (Hashtag: #WorldEmojiDay , #EmojiVilágnap )

Július 18. – Nemzetközi Kaviár nap – hívd fel a figyelmet erre a finomságra. (Hashtag: #CaviarDay #KaviárNap) Ha már sok környezetvédelmi téma esik erre a hónapra, akkor érdemes megemlíteni, hogy ez a Hallgatás Világnapja, vagyis egy nap, amikor figyelsz, hallagatsz – elsősorban a természet hangjait. Vajon mennyire van még igazi csend a világban? ( Hashtag: #WorldListeningDay , #HallgatásVilágnapja )

Július 20. – A Hold napja – ünnepelheted tudományos-, vagy akár spirituális megközelítéssel is égi kísérőnket. (Hashtag: #MoonDay , #HoldNapja ) És mi történne akkor, ha a nyugati féltekén élő emberek mindegyike ezen a napon greenwichi idő szerint pontosan 11:39:13-kor ugrana egyet? (Nálunk ez 13:39:13-at jelent.) Ez a nap ugyanis a Világ ugrás napja. Azt hiszem, valójában csak vicces együtt ugrálni, de érdemes kipróbálni egyszer – és persze posztolj róla bátran! ( #WorldJumpDay , #VilágUgrásNapja )

Nándorfehérvári diadal - poszt ötletek július
(BingAI kép, prompt: Hunyadi János magyar hadvezér győzelmet arad az oszmán hadak felett 1456-ban Nándorfehérváron, digitális művészet.) Tudom, nem éppen korhű ábrázolás… Szerinted?

Július 22. – A Nándorfehérvári diadal emléknapja Egy nap, amiről azóta is minden templom déli harangszója megemlékezik.

Július 24. – Árpádházi Szent Kinga napja. IV. Béla leánya Lengyelország és Litvánia védőszentje, emléke a Wieliczkai sóbánya környékén különösen élénk.

Július 26. – a hónap utolsó péntekére esik a Rendszergazdák Világnapja. (Hashtag: #SystemAdministratorsDay , #RendszergazdákVilágnapja)

Július 27. – ez az utolsó szombat a hónapban, s ezért egyben a Balatoni Halak napja. Milyen halakat ismersz? Vajon ezek közül mennyi található meg a Balatonban? Ez is jó lehet, ha érdekel, hogy mik a jó a poszt ötletek júliusban.

Ezen a napon tartják a Strandok Éjszakáját is, aminek alkalmából hosszabbított nyitvartatásokkal és programokkal várják a fürdők a strandolni vágyókat.

Július 29. – Tigrisek Világnapja. Egyre kevesebb van ebből a gyönyörű macsakféléből a világon. Posztolj róla te is egy kedveset! (Hashtag: #InternationalTigerDay , #TigrisVilágnap )

Július 30. – A barátság világnapja. Az ENSz nevezte ki ezt a napot arra, hogy megünnepeljük a barátság fontosságát. Neked ki a legjobb barátod? (Hashtagek: #InternationalDayOfFriendship , #FriendshipDay , #BarátságVilágnapja , #BarátságNapja )

Azt hiszem, bőségesen jut alkalom arra, hogy feldobd a júliusi kommunikációd.

Ezek voltak a poszt ötletek júliusra. Kérlek, írd meg, melyik neves napot fogod felhasználni akár kampányban, akár a bejegyzéseidnél!

Tervezd lendületesen, új erővel a július hónapot!

Ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás érkezett.

  1. Noémi

    köszi a tippeket! A csokoládé napja sajnos pont a szabimra esett, pedig arról Gombóc Artúrként tuti tudnék 83 posztot is írni 😀

  2. He-K-Kata

    😀 De emojikkal még elmondhatod, hogy miért szereted a csokit. 😉 Használd örömmel a poszt ötleteket.

Vélemény, hozzászólás?