• Post category:Blog / Hírek
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 9 perc
Jelenleg ezt böngészi  Poszt ötletek februárra – Marketing tippek vállalkozóknak (2024)

Vállalkozóként téged is nyomaszt a tartalommarketing? Mikor és miről érdemes posztolni? Havonta hozok újabb és újabb tippeket, ötleteket, amivel megtöltheted a weboldalad, vagy akár a közösségi média csatornáid. Lássuk, milyen poszt ötletek várnak téged februárban?

Február az év második hónapja. Egy kedves ismerősöm ötlete szerint ez a hónap is jó alkalmat ad a tervezésre, új dolgok kipróbálására, hiszen a kínai újév ilyenkor indul. Tehát van okunk az ünneplésre!

Ha nem is követed ezt a kreatív megoldást, vagy nem ünnepled a kínai újévet, akkor is számos alkalom adódik ebben a hónapban arra, hogy megtöltsd a poszt-naptárad. A januári szűkös napokon már túlvagyunk, a hónap közepétől már érződik a tavasz. Bár a vitamin-raktárak kiürülése néhányaknak kihívást jelent, azért számtalan ok adódik arra, hogy lendületesen kampányolj. De mik is a pontos poszt ötletek februárban?

Február eleje még javában a farsang időszaka. Van, ahol báloznak, van, ahol beöltöznek. Jó alkalom ez sok-sok vidám posztra, vagy termékeid, szolgáltatásod népszerűsítésére.

2024.-ben február 14. jelzi a farsang végét, és ezután már – a hagyományok szerint – a böjt időszaka jön el. Ha nem is követed ezt a szokást, azért ez jó alkalom lehet arra, hogy felhívd a figyelmet az egészséges életmódra, a megfelelő étkezésre, az önmagunkra figyelésre.

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

Nézzük a többi vicces, vagy érdekes dátumot, amit felhasználhatsz posztok készítése során, vagy egy-egy akciót is tervezhetsz a segítségükkel. Illeszd be őket a februári tervező naptár megfelelő rubrikájába!

Poszt ötletek februárra – részletesen!

Február 1. – a köztársaság emléknapja, nemzeti emléknap

Február 2. – Gyertyaszentelő napja. Ezen a napon szoktuk figyelni, hogy a mackó kijön-e a barlangjából. Néhány állatkert élő közvetítést is ad az eseményről. Te is kitehetsz kedves, macis, medvés posztokat.

Február 5. – Biztonságos Internet napja. A témát akár komolyan is meg lehet közelíteni, ahogy több gyermekvédelmi szervezet teszi. Mert a cyberbullying nagyon erős jelenség, ami mellett nem szabad elmenni. Ugyanakkor az idősebb generációt is egyre inkább érinti ez a probléma – gondoljunk csak a Facebookon szélsebesen terjedő hoax-okra, vagy a kamu profillal barátkérést küldő csalókra. Készíthetsz bejegyzést akár arról is, hogy nálad miért biztonságos a vásárlás, vagy hogy mit teszel azért, hogy az Interneten biztonságosan elérhessenek az ügyfeleid. (Nemzetközi hashtag: #saferinternet )

Február 8-13. – Mohácsi busójárás. Lehet jönni busós posztokkal, mémekkel, téltemető bejegyzésekkel bátran!

Február 11. – Szilárd Leó születésnapja. Ennek a napnak most különös aktualitása van, hiszen az Oppenheimer filmben magyar színész, Haumann Máté alakítja Szilárd Leót. Vajon kap Oscar díjat az Oppenheimer? Te milyen poszttal tudsz kapcsolódni az innovatív feltalálókhoz, vagy a filmekhez?

Február 11.-18. – Házasság hete, és ezen belül február 14. Bálint nap (vagy Valentin-nap). Sok-sok tartalommal kapcsolódhatsz ezekhez a témákhoz. De ha általánosságban a kedvességre helyezed a hangsúlyt, akkor megmutathatod azt is, miért fontosak számodra az ügyfeleid, a vásárlóid. Itt, az oldalon én is kedveskedek nektek! Letöltheted a Valentin napi marketing-készletet. (Kattints a linkre.)

Február 12. – Darwin nap. Ha nem szeretnél beszállni a szerelemhez kapcsolódó posztokba, akkor keress egy másik témát! Például a tudományokhoz kapcsolódót! Lehet posztolni a természetes szelekcióról, a fajok eredetéről, vagy bármiről, ami köthető Darwinhoz. (Nemzetközi hashtag: #darwinday )

Február 13. – A rádió világnapja. Gondolkodtam, hogy vajon a belefér-e a rádió még a poszt ötletek februári gyűjteményébe? Kétségkívül nagyszerű találmány, de ma még hallgatjátok? Vagy inkább átvették a rádiók szerepét a podcastok? Te készítenél bejegyzést a rádióról? Vagy mások a számodra vonzó poszt ötletek februárban? (Nemzetközi hashtag: #WorldRadioDay)

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

Február 15. – Egyedülállók napja. Igen, a Valentin-nap a szerelemesek ünnepe, de mi a helyzet azokkal, akiknek nincs párja? Nos, róluk is meg tudsz emlékezni, meg tudod szólítani őket is, mert egy nappal Bálint nap után rájuk is figyel a világ. (Nemzetközi hashtag: #SinglesAwarnessDay)

Február 21. – Az anyanyelv napja. Sok kis nyelv van a világon – köztük a magyar is. Hozhatsz komoly posztokat, vagy indíthatsz szavazást a legszebb magyar szóról. Vagy megkérdezheted, kinek mi volt az első szava, amit kiejtett. És persze számos, a nyelvhez kapcsolódó poszt ötlet adódhat, csak légy kreatív!

Február 22. – Idegenvezetők világnapja. Mutass be egy érdekes látnivalót a környezetedben! Ha tudod hozzá kapcsolni a saját terméked, szolgáltatásod, az nagyszerű.

Február 25 – A kommunista diktatúrák áldozatainak napja, Nemzeti emléknap Egy komoly emléknap, érdemes végiggondolnod, hogyan rezonál a követőiddel, ha erről készítesz bejegyzést.

Február 27. – Pokémon nap. Az első Pokémon játék 1996-ban jött ki. Sokakban ébreszt nosztalgiát, a gyerekek pedig a mai napig szeretik a figurákat. Elgondolkodtató példa az is, ahogy a márka mindig megújul, ahogy folyamatosan jelen vannak az életünkben. Jó alkalom ez a nap arra, hogy vidám bejegyzést tegyél közzé, akár retro- akár gyermek témában.

Pokémon FanMade Logo poszt ötletek február

Ne feledkezzünk meg arról, hogy 2024. szökőév! Azaz kapunk egy ajándék napot februárban. Te mire használnád fel ezt a plusz 24 órát?

Azt hiszem, bőségesen jut alkalom arra, hogy feldobd a februári kommunikációd.

Poszt ötletek bőven akadnak februárra. Kérlek, írd meg, melyik neves napot fogod felhasználni akár kampányban, akár a bejegyzéseidnél!

Tervezd lendületesen, új erővel a február hónapot!

Vélemény, hozzászólás?