• Post category:Blog / Hírek
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 14 perc
Jelenleg ezt böngészi  Poszt ötletek áprilisra – Marketing tippek vállalkozóknak (2024)

Vállalkozóként téged is nyomaszt a tartalommarketing? Mikor és miről érdemes posztolni? Havonta hozok újabb és újabb tippeket, ötleteket, amivel megtöltheted a weboldalad, vagy akár a közösségi média csatornáid. Lássuk, milyen poszt ötletek várnak téged áprilisban?

Április a tavasz második hónapja, a második negyedév első hónapja. A hónap neve a latin „aprire” – nyitni igéből származik, ez a lendület érződik a levegőben. Merülj el te is a szeszélyes időjárással érkező frissességben. Hamarosan nyílnak a díszcseresznyék, lenyűgöző képeket lehet készíteni a közelükben. Az iskolások a hónap elején még pihennek egy ideig, aztán őket is várja vissza a suli. Rengeteg jeles nap vár ránk, és bolondozni is lehet ebben a hónapban. Szerintem most se fog gondot okozni a bejegyzések készítése. De mik is a pontos poszt ötletek áprilisban?

Mielőtt leírnám mindet, töltsd le az áprilisi tervező naptárt, hogy legyen hova beírnod a dátumokat, kampányokat, terveket! Kattints ide: Letölthető áprilisi naptár

Április eleje még húsvét időszaka. 2024-ben április elseje Húsvéthétfő, egyben munkaszüneti nap. A locsolkodás, vendégeskedés után nem biztos, hogy mindenki teljes lendülettel megy majd munkába másodikán, főleg, hogy az iskolai szünet még egy hétig tart, és szép időt is ígérnek ezekre a napokra. Ha kampányt tervezel, ezt vedd figyelembe!

A hónapban a Kos és a Bika csillagjegy szülöttei ünnepelnek.

Ebben a hónapban sok olyan jeles nap van, ami az egészségre, vagy éppen egyes betegségekre hívja fel a figyelmet. A másik érdekes téma, ami többször előkerül a hónapban, az a művészetek, legyen szó akár irodalomról, akár szobrászatról, vagy általánosságban a művészetről. Attól függően, hogy mi a te témád, választhatsz bőven kapcsolódási pontot, amire akár egész poszt-sorozatot is felfűzhetsz. Ha eddig voltak cicás posztjaid, akkor ebben a hónapban cseréld le őket hörcsögösre, patkányosra vagy méhecskésre.

WEBOLDAL ELEMEZÉS
Nézd meg a különleges ajánlatom!
(időszakosan elérhető)

Nézzük a többi vicces, vagy érdekes dátumot, amit felhasználhatsz posztok készítése során, vagy egy-egy akciót is tervezhetsz a segítségükkel. Illeszd be őket az áprilisi tervező naptár megfelelő rubrikájába!

Poszt ötletek áprilisra – részletesen!

Április 1. – Húsvéthétfő. Köszöntsd a követőidet. Egyben ez a Bolondok napja. Lehet tréfás álhíreket, vicceket, mémeket kitenni.

Április 2. – Az autizmus világnapja. Kék színnel hívhatod fel a figyelmet a problémával érintettek támogatására. Ugyanezen a napon van a Nemzetközi Gyerekkönyv Nap. Neked mi volt a kedvenc gyerekkönyved? Ossz meg róla képet, gondolatokat!

Április 4. – A patkányok világnapja.

Április 5. – A Star Trek rajongók számára ünnep, mert ez az első találkozás napja. Ha nem is vagy rajongó, sok-sok sztártrekes mém közül választhatsz, és a boldozás hónapjában ennyit igazán megengedhetsz magadnak.

Április 7. – Egészségügyi Világnap. (Hashtagek: #WorldHealthDay, #EgészségügyiVilágnap) Itt az alkalom, hogy felhívd a figyelmet az egészséges életmódra!

Április 8. – Nemzetközi Roma nap. A roma kultúrára hívhatod fel a figyelmet ezen a napon. Ugyanekkor van a „Rajzolj egy madarat” nap. Keress rá, nagyon megható története van a napnak, és nagyon egyszerűen megemlékezhetsz erről az eseményről.

Április 9. – Nemzetközi Holisztikus Jóllét nap. Mondtam, hogy ez a hónap bővelkedik az egészséghez köthető témákban. Használd ki ezt a napot is, ha éppen passzol a te vállalkozásod profiljához. Ezen kívül az ASMR napja is ekkor van. Ha bármilyen termékedről, szolgáltatásodról tudsz készíteni ASMR videót, akkor itt az alkalom, hogy megoszd!

Április 11. – A Parkinson-kór világnapja. Tudtad, hogy rengeteg híres ember volt parkinsonos? II. János Pál pápa, Papp László és Muhhamad Ali is parkinsonnal diagnosztizált személy volt, akárcsak Michael J. Fox vagy Salvador Dalí. Nem rossz lista!

Ez a nap egyben József Attila születésnapja, s így a magyar költészet napja. Itt az alkalom, hogy idézetekkel, tartalmas versekkel árasszuk el a közösségi médiát!

Találós kérdés: ki az a Magyarországon született, irodalmi Nobel-díjat kapott személy, aki az írást az elhatalmasodó Parkinson-kór miatt hagyta abba? (Írd meg a választ a hozzászólásban, vagy oszd meg a közösségi médiában #HeKKWebKihívás hashtaggel.)

Április 12. – Hörcsögök világnapja. Cukik, kedvesek, lájkmágnesek. Egy posztot megérdemelnek ezen a napon! (Hashtagek: #hörgcsögnap #HörcsögVilágnap #WorldHamsterDay )

Április 13. – A Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja.

Április 15. – A művészet világnapja. Az UNESCO által létrehozott ünnep. (Hashtagek: #MűvészetVilágnapja #WorldArtDay )

Április 17. – Haiku Világnapja . A sok-sok könyves és verses ünnep közé tökéletesen illik ez is. Ha még nem hervadtak el a cseresznyefák, akkor szezációs fotókkal is alátámaszthatod ezt a szép napot. Ezek is jó poszt ötletek áprilisra.

Április 18. – Műemléki Világnap. A művészethez kapcsolódó téma folytatódik. Ha a környezetedben van bármilyen műemlék, szobor, akkor most bátran posztolhatsz róla. Általában a kultúrális, közösségi, történelmi hagyományok megőrzését, fontosságát is hangsúlyozhatod.

Ezen a napon a komunnikációt is ünnepelhetjük, hiszen a Rádióamatőr Világnap is ekkor van.

Április 20. – Ezan a napon lesz az I bike Budapest kerékpáros felvonulás. Bár ezek inkább programok, azért lehetnek ezek is jó poszt ötletek áprilisban.

Április 21. – Kreativitás és Innováció Világnapja. Leonardo da Vinci születésnapja tiszteletére ezen a napon ünnepeljük az újító gondolkodást. Akár Mona Lisa mémeket is használhatsz ezen a napon, bár a lényeg az, hogy kreatív módon ünnepeld ezt a napot. A te ötleteid hogyan segítik az ügyfeleid?

Április 22. – A Föld napja. Idén a téma a műanyagmentesség. Ha kapcsolodsz a zero waste gondolatához, vagy fontos számodra a Föld megőrzése, akkor most felhívhatod erre a figyelmet. (Hashtagek: #FöldNapja #EarthDay #InternationalMotherEarthDay )

Április 23. – A könyv és a szerzői jog világnapja, a könyv éjszakája, William Shakespeare és Miguel de Cervantes halálának napja. Olvass, beszélj a kedvenc könyvedről, az inspirációkról, amiket a könyvek adtak. Hozzáteszem, a szerzői jogot április 26.-án is ünneplik, tehát azon a napon is posztolhatsz erről. (Hashtagek: #KönyvVilágnapja #KönyvÉjszakája #WorldBookDay és #WorldIntellectualPropertyDay #WorldIPDay #SzerzőiJogokVilágnapja )

Április 24. – Szent György napja, egyben a Magyar Rendőrség napja. A magyar nyelvterületen hagyományosan az állatok kihajtásának ideje, vásározások időszaka. Sok helyen lesz kézműves piac, termelői vásár. Nézz utána, hogy a környékeden van-e alkalom ilyenen részt venni kiállítóként!

Április 25. – Lányok a technológiában nap. Ez az az ágazat, ahol a mai napig kevés a nő, és a kislányokat nem mindig támogatja a környezetük abban, hogy elköteleződjenek az informatikai, műszaki, matematikai területek iránt. Ezért egy bőséges programsorozattal segítenek a lányoknak abban, hogy belelássanak a témába. Te magad is felhívhatod a lányokra a figyelmet egy-egy poszttal. (Hashtag: #InternationalGirlsInICTDay )

Április 27. – A Design Világnapja, a Grafikusok Világnapja. Az idei évnek is van tematikája. A jelmondat: „Vajon kedves?” Milyen lenne, ha alkotás közben megkérdeznéd: vajon az emberekhez szól a tervem? Hangsúlyozd a kapcsolódást, a jó szándékot a profit helyett a designban! (Hashtag: #WorldDesignDay , #WorldCommunicationDesignDay , #WorldGraphicsDay )

Április 29. – Nemzetközi Tánc nap. Táncolj bárhogy, bárhol, ünnepeld a mozgást! Rögzítsd videóban, képen, vagy bármilyen módon, hogy megoszthasd másokkal is az örömöt.

Április 30. – A méhek napja. Igazából egész hónapban lehet a méheket ünnepelni. Szorgosak, cukik, finom a méz, és nélkülük nagyon szomorú lenne a világ. És persze ünnepelhetjük egyszerre a költészetet, a gyermekkönyveket, a haikut és a méheket.

(Kép: Bing Copilot, méh verset olvas, realisztikus )

méh áprilisi poszt ötlet

Április 30. egyben a Nemzetközi Jazz nap. Rengeteg program vár, hogy egy jó kis bulival búcsúztasd a hónapot! Ha csöndesebb időtöltést keresel, akkor a Magyar Film napját is ünnepelheted ezen a dátumon.

Azt hiszem, bőségesen jut alkalom arra, hogy feldobd az áprilisi kommunikációd.

Poszt ötletek bőven akadnak áprilisra. Kérlek, írd meg, melyik neves napot fogod felhasználni akár kampányban, akár a bejegyzéseidnél!

Tervezd lendületesen, új erővel az áprilisi hónapot!

Vélemény, hozzászólás?