• Post category:Blog
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 10 perc
Jelenleg ezt böngészi  Naptár és időpontfoglalás WordPress oldalon

Amikor az idődet értékesíted

Vannak bizonyos típusú vállalkozások, ahol előbb-utóbb előtérbe kerül a személyes egyeztetés, együttműködés az ügyféllel. Ha szeretnéd automatizálni az időpont-egyeztetés folyamatát, akkor erre ma már találsz online eszközöket. Ha az órarendet, a naptárad vagy előre meghirdetett eseményt szeretnél foglalhatóvá tenni, akkor erre mind-mind vannak nagyszerű megoldások.

Furcsán hangzik, de igaz: ha az idődet jól osztod be, akkor egyre több lesz belőle…

Ebben az esetben pedig nagyon sokat segíthet a folyamataid online automatizálása, hiszen ha elszakadsz a notesz + papír kombinációtól, akkor az így megtakarított időt az ügyfelekre, a munkádra, vagy akár önmagadra fordíthatod.

Ráadásul elegáns és kényelmes az ügyfél számára is, ha előre tájékozódhat az időbeosztásodról, előre tervezheti ő is a saját eseményeit.

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

Először nézd meg az üzletmeneted!

Persze kényelmes lenne most azt mondanom: tessék, itt van egy kész rendszer, tedd fel a honlapodra, és máris minden menni fog, mint a karikacsapás! Talán már ismersz annyira, hogy tudd: ennyire könnyen nem fogod megúszni a dolgot. Itt is el tudom mondani azt, amit már korábban is sokszor említettem: először gondold végig a meglévő folyamataidat. 

1. Gondold végig, hogy most hogyan halad az üzletmeneted! 

Kényelmes a jelenlegi módszer, ahogy az idődet beosztod? Hol lehetne fejleszteni rajta? Miben lenne szükséged segítségre? Mi az, amit szeretnél az online térbe átvinni, és mi az, amit elhagynál? 

2. Milyen eszközöket használsz most? 

És itt nem csak a papír + ceruzára gondolok, hanem arra is, ha már van online naptár, vagy telefonos időpont-kezelő, amit használsz. (Ha Android telefonod van, akkor jó eséllyel van rajta Google Naptár, de ha almás géped van, akkor az iCal a barátod. Ha céges környezetben Windowst használsz, akkor pedig jó eséllyel kezeled az Outlook natár szolgáltatásait… És így tovább.) 

3. Vajon milyen céllal értékesíted az időd? 

Egészen másra lesz szükséged, ha jellemzően fix óráid vannak, amire bárki megérkezhet (edzőterem, tantermi oktatás esetén), vagy ha inkább online tanácsadást értékesítesz. Nem feltétlen lesz szükséged arra, hogy mindent az online térbe helyezz, de biztos, hogy sokat könnyíthet a helyzeteden az automatizálás. 

Tehát kérlek, gondold végig a fentieket (legalább a három fő kérdést), írd össze ezek alapján, hogy mire van pontosan szükséged.

Naptár és időpontfoglaló rendszerek WordPress oldalon

Milyen lehetőségeid vannak az időbeosztásod megjelenítésére?

Ha megvagy a helyzet áttekintésével, akkor máris tisztábban látsz. Lássuk, milyen módon tud neked a WordPress oldalad segíteni abban, hogy időpontfoglási rendszert, vagy akár csak egy naptárt jeleníts meg az online érdeklődők felé!

Naptár, órarend megjelenítése

A legegyszerűbb eset az, amikor nincs másra szükséged, mint hogy a meglévő órarended megjelenítsd az oldaladon.

Egy tipikus példa erre az, amikor egy edzőtermi szolgáltatást nyújtasz. Megvannak a fix óráid (jóga, csoportos torna, stretching), de ezekre a jelentkezés “élőben” történik. Egyszerűen kényelmesebb az órákon résztvevőket a megszokott módon (pl. adminisztrációs pult, naptár) nyilvántartani. 

Ehhez nagyon hasonló, ha valamilyen fix oktatást nyújtasz (logopédia, nyelvoktatás, csoportos órák gyerekeknek), ahol fontos, hogy az órarended megjelenítsd az érdeklődők számára, ám a jelentkezés félévente/évente/havonta egyszer, a helyszínen zajlik. 

Egyik fenti esetnél se szükséges, hogy a honlapodra költséges módon jegyértékesítést integrálj. Ugyanakkor nagyon is lényeges, hogy szépen, esztétikusan, informatív módon mutasd be az órarendet. Bónusz, ha az órákról bővebb információt is fel tudsz tölteni. 

Tehát ezekben az esetekben neked elég egy naptár- vagy egy órarend megjelenítése a WordPress oldaladon.

Esemény

Egészen más megközelítést igényel az az eset, amikor konkrét eseményeket kell megjelenítened a WordPress oldaladon. 

Ilyen lehet az, amikor egy-egy alkalmi workshopot, kiscsoportos oktatást szervezel. Lehet ez csoportos coaching, varrás oktatás, főzőtanfolyam vagy ünnepi összejövetel a követőiddel.

Akkor is eseménykezelőre lesz szükséged, ha visszatérő eseményeid vannak. Ilyen lehet az is, ha egy bizonyos ideig meghatározott időközönként nyújtasz egy szolgáltatást. Például egy hónapig minden szombaton tartasz meg egy csoportos órát – pl. sorozatos edzést, meditációt vagy több alkalmas online tanácsadást több személynek. 

Ekkor már nem lesz elég a számodra, ha egy általános órarendet helyezel el a honlapon, hiszen az adott óra nem lesz elérhető fél évig vagy egy évig állandóan. Szükséged lesz egy olyan rugalmas rendszerre, amivel beállíthatod az időtartamot is, vagy csak egy-egy időpontot adhatsz meg. 

Számos eseménykezelő található, ami könnyedén elhelyezhető a WordPress honlapon.

Ezek között akad ingyenes és fizetős is. Mielőtt bármelyiket választanád, gondold végig azt is, hogy egyben jegyet is szeretnél-e árulni, vagy csak megjeleníteni, megmutatni szeretnéd a programokat az oldaladon. (Spoiler: ha jegyet is árulsz előre, az kiszámíthatóbbá teszi az üzletmeneted.)

Időpontfoglalás WordPress oldalon

Az időbeosztásod értékesítésének egészen érdekes formája az, amikor teljesen egyedi időpontokat teljesen egyedi ügyfeleknek kínálsz fel. 

Jellemzően így dolgoznak a tanácsadók, coachok. 

Ilyenkor a feladat az, hogy egy meghatározott időközben egy meghatározott idősávot foglalhatóvá teszel. Például: minden szerdán és pénteken délután kettő és hat óra között foglalható egy-egy félórás időpont, amikor csak az adott ügyféllel foglalkozol. 

Ehhez egy időpont-foglaló rendszerre lesz szükséged. Ehhez is rengeteg megoldás áll a rendelkezésre, és a WordPress oldaladba majdnem mind könnyen beilleszthető lesz.

Órarend, eseménykezelő és időpontfogaló a WordPress oldalra

Jelenleg tehát eljutottunk oda, hogy tisztáztuk, hogyan és miként fogsz választani az eszközök közül. 

Elmondhatjuk, hogy ha az üzleti időbeosztásod online is elérhetővé teszed, és a szükséges elemeket automatizálod, azzal időt spórolsz meg, ami persze könnyebb üzlemenethez és ezáltal magasabb profithoz vezet. 

Érdemes átnézned a jelenlegi üzletmeneted, és a céljaid ehhez – és persze a kívánatos jövőképhez – igazítani. 

Mindezek alapján már képes vagy eldönteni, hogy neked mire van szükséged: teljes időpontfoglaló rendszerre, eseménykezelőre vagy órarend esztétikus megjelenítésére a WordPress honlapodon.

További bejegyzésekben pedig részletesen megmutatom neked, hogy az egyes eszközök hogyan szolgálhatják a vállalkozásod.

Vélemény, hozzászólás?