Jelenleg ezt böngészi  Fizetési módok a webshopban

Te tudod, hogy mivel és hogyan fizetnek a vásárlóid? Érdemes segíteni nekik, mert egy-egy fizetési mód bevezetésével növelheted a forgalmad. 

Az egyedi igényekre szabott webshopokban fontos lépés, amikor a hagyományos fizetési módok mellett megjelenik egy-egy újabb fizetési lehetőség. Ha a cél az, hogy a vásárló számára minél könnyedebbé, gördülékenyebbé tegyük a vásárlást, akkor érdemes ebben az irányban is fejleszteni. De milyen fizetési lehetőségek adódnak egy webáruház létrehozásakor?

Átutalás

Ez régóta megszokott, elfogadott, és alapesetben minden webshop már a telepítéskor tartalmazza. Sőt, még webáruházat se kell telepítened, elég egy automata hírlevél-küldő rendszer, hogy bekérd a megrendelési adatokat, egy válasz e-mailben pedig megadod a banki adatokat, és hipp-hopp, már fogadhatsz is megrendeléseket. 

Nézd meg a különleges ajánlatom (időszakosan elérhető): Webshop készítés akció

Érdekes fejlemény, hogy ma már akár email-cím, vagy telefonszám alapján is fogadhat a céged átutalást, ha ezt másodlagos azonosítóként beállítod a bankodnál. Ezt a megoldást azonban még nem látom elterjedni a piacon – mindenki a jól bevált számlaszámot küldi még tovább az ügyfeleknek.

Szintén az átutalás, mint fizetési rendszer mellett szól a ma már könnyen bonyolítható azonnali átutalás rendszere. Ebben az esetben a fizetést követő percekben már a számládon van az ügyfél pénze. Sajnos, a ma könnyedén elérhető webshopok még nem nagyon tudják kezelni automatikusan ezt a megoldást. Egyes bankokkal létezik összekötés, ami a számlázást rögtön megoldja ebben az esetben, azonban az így működő bankok száma nagyon gyér. Tehát ma még az azonnali átutalás nem váltja ki a kártyás fizetést.

Készpénzes fizetés

Ha van fizikális boltod, akkor felajánlhatod a vevőidnek, hogy átvételkor, a helyszínen fizessenek. Ezt sokan szeretik, és adott esetben kényelmes lehet neked is. Itt a megrendelések kezelésére kell figyelni – azaz nem mindegy, hogy a webshopból számlázol vagy a kasszád használod ilyen esetben. Némi odafigyeléssel azonban sokat nyerhetsz – akár az is lehet, hogy a megrendelést átvevő ügyfél valami mást is vásárol a boltodban.

Kártyás fizetés

Természetesen egy webshopnál fontos, hogy legyen lehetőség bankkártyával is fizetni. Ez előnyös a számodra, hiszen a pénz késlekedés nélkül megjelenik a számládon. A vásárlási folyamatra jól működő automatizmusok léteznek már, amik segítik a megrendelések kezelését. Kényelmes a vevő számára is, hiszen nem kell kilépnie, banki felületre belépnie, keresgélnie a számlaszámot, utalási adatokat. Vagy nem kell elsétálnia a boltodba, hanem otthon várhatja a megrendelt terméket. Ezen kívül a bankkártyás fizetés különösen fontos olyan boltok számára, ahol akár impulzusvásárlások is történhetnek. Itt ugyanis lényeges, hogy a vevő gyorsan és kényelmesen fizethessen.

 

Elméletben tehát akkor szolgálod ki a legjobban a vevőidet, ha minden lehetséges fizetési megoldást elérhetővé teszel a számukra.

A valóságban azonban azt látom, hogy amikor egy kisvállalkozás elindul a webshopjával, akkor még nem minden esetben tud minden kérésnek eleget tenni. Az én véleményem az, hogy ilyenkor sem érdemes addig várni az indulással, amíg minden tökéletes lesz. Inkább legyen egy olyan weboldalad, ami még nem a végleges, de már dolgozik neked, és fejleszd később, mint hogy hónapokat várj az elindulással, és addig is bevételtől ess el.

Ezért a webshop készítésekor számomra nem probléma, ha egy-egy funkciót később készítünk el az oldaladhoz.

Ez történt a haviegyfozes.hu oldal esetében is, ahol a webshop elkészítése után készült el a kártyás fizetési rendszer bevezetése.

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

A webáruház tehát már neked dolgozik – még ha kevesebb lehetőséget mutat is fel – a bevételeket pedig visszaforgathatod a fejlesztésbe. Ezzel a módszerrel ügyesen fejlesztheted az üzleted, anélkül, hogy túl sokat kockáztatnál egyszerre.

Nézd meg a különleges ajánlatom (időszakosan elérhető): Webshop készítés akció

Ha szeretnéd, hogy a te üzleted is fejlődjön, akkor kérlek, keress meg az elérhetőségeimen.

Kattints, és töltsd ki az űrlapot: Kapcsolat

 

webshop bevételek

Vélemény, hozzászólás?