Jelenleg ezt böngészi  Eseménykezelő a WordPress oldalon (videóval)

Szeretnéd automatizálni az óráidra való jelentkezést? Esetleg jegyeket is szeretnél értékesíteni az eseményeidre, anélkül, hogy jutalékot fizetnél mindenféle külsős szolgáltatónak? Vagy szeretnéd dinamikusan megjeleníteni a naptárad a honlapodon? Amire szükséged van, az egy eseménykezelő a WordPress oldalon.

Mikor van szükséged eseménykezelőre?

A korábbiakban már írtam arról, hogy mely esetekben lesz az eseménykezelő a barátod. Megmutattam azt is, hogy gyakran elég egy naptár integrálása a weboldalra. Az eseménykezelő azonban sokkal több funkciót tesz elérhetővé, olyanokat, amik segítségével rugalmasabban tudod kezelni az óráidat. Az eseménykezelő hasznos lehet akkor, ha

  • trénerként időszakos órákat szeretnél megjeleníteni (például: januárban újévi fogyasztó köredzés minden szerdán)
  • edzőként, tanácsadóként egy-egy eseményre is lehet nálad foglalni (akár óránként is változhat, hogy ki érkezik meg)
  • kézművesként workshopokat szervezel
  • oktatóként, tanárként gyakran változik az elérhető óráid típusa (például: havonta más-más témában indítasz kurzust)
  • segítő szakemberként csoportos óráid alkalmanként meghirdeted (például: csoportos coaching szombatonként) .

Ezekben az esetekben egy eseménykezelő könnyedén lehetővé teszi, hogy az óráid megjelenítsd a WordPress oldaladon. Ha pedig többre vágysz, akkor akár az időpont lefoglalását, sőt jegyek értékesítését is lehetővé teszed. 

De ne szaladjunk ennyire előre!

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

Mivel több, mint egy órarend?

“Nomen est omen” – mondta a művelt francia görögül… Na jó, félre a tréfával! 

Az előző bejegyzésben részletesen megmutattam, sőt egy esettanulmány-videóval prezentáltam is hogy egy kattintható, webre fejlesztett órarend mennyit dobhat az online megjelenéseden. 

Az alábbiakban pedig azt mutatom meg, hogy egy eseménykezelőnél milyen lehetőségeid adódnak. 

A legszembetűnőbb itt a dátumok mejelenése lesz. Egy órarendnél állandó időpontok vannak: minden szerdán van matek előkészítő, amire külön lehet jelentkezni. Az eseménykezelő ennél rafináltabb: megmutatja, hogy szerdánként van edzés, azonban jelentkezni is lehet rögtön: mégpedig konkrétan akár a 2025. március 23.-án lévő edzésre. 

Az órarendbe ha egyszer felvitted az eseményeket, akkor azok meg is jelennek. Az eseménykezelőnél megadhatsz időszakot, ameddig láthatóak lesznek azok. Például a felvételi előkészítő órák minden csütörtökön lesznek, de csak január 21.-ig, ezt követően nem szeretnénk, ha ez az óratípus megjelenne. 

A legprofibb megoldás pedig alkalmas akár arra, hogy online órát jeleníts meg, összekötve az egyéb WordPress rendszeriddel pedig akár a jelentkezés és a fizetés is megoldható. 

Tehát pontosan látni fogod, hogy mennyi befizetés érkezett az adott órákra, és így tudod tervezni a bevételed, vagy módosíthatsz a marketing-terveden.

Emellett az eseménykezelő hozza mindazt a könnyedséget és profi megjelenítést, amit a naptárnál már meglestünk.

Eseménykezelő a WordPress oldalon – esettanulmány

Mindenképpen hangsúlyozom, hogy ha szeretnél egy ilyen megoldást a honlapodra, akkor először egyeztessünk! 

Beszéljük át az üzletmeneted, nézzük meg, hogy milyen megoldásaid vannak már most, és hogy azokat hogyan kéne kiegészíteni. Ne abból indulj ki, hogy Icuka honlapján láttál valami nagyon csillogó megoldást! Mindig azt vedd alapul, hogy neked mire lenne szükséged. Egy beszélgetés segíthet tisztázni a célokat, és teljesen egyedivé és profivá változtathatjuk az online megjelenésed. 

Az alábbi videóban azt mutatom meg neked, hogyan illesztettünk egy esemény-kezelőt a SatNam Jóga oldalba. Itt a munka még béta-verzióban látható. 

Fontos azt is tudni, hogy az oldalon mind online alkalmakra lehet jelentkezni, illetve egy jóga-stúdió megnyitásával lehetőség nyílhat arra, hogy egyes órákon a helyszínen is jelen legyen az érdeklődő. 

A színeket a már meglévő honlap színekhez igazítottuk a megrendelő kérésére. 

Az oktatókról külön leírás megjeleníthető, és az egyes óráknak is lehetséges rövid leírást megadni. 

A részletes leírásnál pedig lehetőség van arra, hogy az egyes órákra jelentkezzen a látogató. 

Itt lehet létszámkorlátot is megadni, illetve egy bizonyos idő után már nem lehet adott órára jelentkezni. (Életszerűen: helyszíni órákra már előző nap lezárul a jelentkezési lehetőség, illetve ha 15 fős a terem, akkor ne jelentkezhessen 100 fő ugyanarra az időpontra.) 

Bár itt nem vittük végig, de a rendszer lehetővé teszi, hogy akár kártyás fizetéssel azonnal rendezze is a jelentkező az óra díját. 

Nézd meg tehát ebben a rövid videóban, mennyi mindent nyújt az eseménykezelő a WordPress oldalon:

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

És ha több kell egy eseménykezelőnél?

Vannak persze esetek, amikor nem az eseménykezelő lesz a megfelelő megoldás a számodra. 

Az eseménykezelő nem feltétlen alkalmas arra, amikor például azt szeretnéd megadni, hogy minden szerdán három és öt óra között bárki foglalhat nálad fél órát. Ilyenkor ugyanis fel kéne vinni minden időpontot, s úgy tudna válogatni az érdelődő ezek között. Megoldahtó, de nem felétlenül praktikus. 

Ha az idődet szeretnéd értékesíteni, de nagyobb rugalmassággal (azaz nem fix órarended van), akkor időpont-kezelőre lesz szükséged. 

De ez már egy másik bejegyzés tartalma lesz. Kérlek, kövess, és figyelj, ha ez a téma is érdekel!

Vélemény, hozzászólás?