• Post category:Munkáimból
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 10 perc
Jelenleg ezt böngészi  Az íróknak is kell honlap

Blog értékesítési oldalakkal, WordPress -ben

Egy kedves munkámról szeretnék beszámolni. Ötletadóként segíthet minden kisvállalkozásnak, hiszen az alap koncepció egy olyan weboldal volt, ahol szerepel bemutatkozás, értékesítési oldal, hírlevél-feliratkozás és blog rész. És hogy miért volt különleges? Mert mindezt egy író számára készíthettem el.

Nagy Karolin azért keresett meg, mert a régi blog már kevésnek bizonyult mindarra, amit szeretett volna megmutatni magáról íróként. A beszélgetéseink során egyre jobban letisztult és kialakult, hogy mitől lesz működőképes a leendő weboldal. Azt hiszem, sikerült (majdnem) mindent beletenni, amire egy írónak manapság szüksége lehet.

Azonban nem csak egy rímfaragónak lehet hasonló felépítésű honlapja. Ez a szerkezet segíthet bármilyen olyan kisvállalkozónak bevételt teremteni, ahol fontos a szövegek ereje, nagy hangsúlyt kap a tartalom-marketing. Akár tanácsadóként, akár virtuális asszisztensként, akár fordítóként, vagy szövegíróként keresed az ügyfeleket, meglátod, hogy hasonló szerkezeti egységekre lesz szükséged a honlapodon.

HONLAP IDŐPONTFOGLALÁSSAL
VAGY ÓRARENDDEL
Nézd meg a különleges ajánlatom!
CSAK JÚNIUSBAN ELÉRHETŐ!

Ha nincs most időd minden funkcióról olvasni, akkor is érdemes megnézni a videót, ahol bemutatom a legfőbb lehetőségeket. (A végén látható a mobil nézet.) Mindenesetre érdemes tovább olvasni, mert részletesen bemutatom mindazt, amit a videóban egy-egy kattintással jelzek.

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát az "Elfogadás" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

  1. Bemutatkozás, kezdőlap

A főoldal ezen a honlapon nagy hangsúlyt kapott. A szokásos “rólam” részt megtöltöttük tartalommal. Ez persze borzasztóan könnyű volt, ha az ember ügyfele egy kreatív író, akiből áradnak a szövegek.

Kezdésként az éppen akkor megjelent könyvre hívja fel a figyelmet az oldal, majd néhány szó következik az íróról. (Mondtam már, hogy Karolin nem szereti, ha költőnek hívják?) A rajzos ikonok törik meg a szöveget, de ezek is bírnak funkcióval: mind egy-egy fontos részre visz a honlapon. Ez után következik a blog rész válogatása, a legutóbbi cikkek bemutatása.

Az asztali nézetben (azaz ha számítógépen, laptopon nézed az oldalt) a szöveg sorát a képek variációjával, a tördelés váltakozásával oldottam fel. Ugyanez mobilnézetben egyszerűsödik, hiszen a reszponzív weboldalak sajátossága, hogy a megjelenő tartalom mindig az éppen használt eszközhöz igazodik.

  1. Értékesítési oldal a könyv számára

A következő fontos elem volt, hogy a legfőbb termék, a frissen megjelenő könyv számára létrehozzunk egy értékesítési oldalt. Ez már sajátságosabb, több olyan elem található rajta, ami kifejezetten írói honlapokon kell, hogy megjelenjen.

A könyv leírásán (és a fotókon) kívül itt elhelyeztünk egy kis videót, úgynevezett “trailer”-t a könyvről. Itt át kell engednem a dicsőséget Karolinnak, aki – lévén vérbeli történet-mesélő – könnyedén felépítette a videót maga. A beillesztéskor azonban ügyeltem arra, hogy a reszponzivitást megőrizzem, a kép ne csússzon ki akkor se, ha éppen mobilon nézi valaki az oldalt.

Ide került még ki néhány, válogatott vélemény a könyvről. Ezek automatikusan lapozódnak, mindig más- és más villan fel.

Illetve készítettem a könyvnek egy belelapozót, ahol néhány oldal erejéig bele is olvashat a leendő vásárló a rím-történetekbe.

Végül egy egyszerű megrendelési űrlapot is kihelyeztem. Itt pedig segítettem beállítani az automata e-maileket, amik a vásárlás folyamatát egyszerűsítik, és a rendelést könnyeddé teszik.

  1. Hírlevél-küldő rendszer

Sok író, kisvállalkozó nem veszi észre, mennyire fontos lehetőség az, amikor az olvasókkal, vásárlókkal közvetlenül kommunikálhat az ember. Erre a legegyszerűbb lehetőség egy hírlevél-küldő rendszer beüzemelése. A feliratkozás megjelenik külön oldalon is, de egy-egy blogbejegyzés mellett is lehetőség adódik a hírleveleket igényelni.

  1. Blog

Természetesen egy írónak a legfontosabb, hogy megjelenjenek az írásai. Nagy Karolin korábban a blog.hu felületére tette ki számos rím-történetét. Ezeket a régi bejegyzéseket sikeresen áttöltöttük a WordPress felületére. Azonban az írásokon túl kikerültek a sajtó-megjelenések, beszámolók a könyvről.

  1. Vélemények

Egy külön oldalra kerültek a könyvről, könyvekről, az íróról elhangzott vélemények. Ezek mellé fotó, aláírás is került – ahol a véleményadó hozzájárult ehhez. Természetesen ezek folyamatosan bővíthetők.

  1. Kötelező elemek

Soha ne feledkezz meg arról, hogy egy honlapra milyen kötelező elemeket kell elhelyezni! Ezek összeszedésében is segítettem, és amint elkészültek, megfelelően kikerültek ezek is a weboldalra. (Sütitájékoztató, Adatkezelési tájékoztató, Impresszum, ÁSzF, stb.)

  1. Közösségi média

Erről se feledkeztünk meg – azaz az oldalt több ponton is összekötöttük a közösségi média felületekkel. Ikonok, linkek, oldalsávban elhelyezett betekintő ablakok és dinamikusan megjelenő fotók segítik, hogy a látogatók minél több felületen interakcióba léphessenek a honlap tulajdonosával, azaz az írónővel személyesen.

  1. Biztonság, SEO, háttér

Erről majdnem megfeledkeztem… Mert számomra már annyira természetes. Az oldal megfelel a korszerű biztonsági elvárásoknak, keresőbarát, gyors, kényelmesen szerkeszthető.

Ugye látod, hogy a látszólag egyszerű oldalt mennyi funkcióval ruháztuk fel?

És most már érthető az is, hogy miért mondtam, hogy minderre nem csak egy írónak, de szinte bármely kisvállalkozónak szüksége lehet.

Van azonban egy jó hír, ami az oldal elkészítése óta érkezett: Karolin megírta, és kiadta a második könyvét! Amit – természetesen – szintén az oldalon értékesít. Így a honlap folyamatosan támogatja az írói munkában, megkönnyíti az életét, és segíti abban, hogy azzal foglalkozzon, amihez zseniálisan ért: az írással.

Ha te is szeretnéd, hogy hasonló weboldalad legyen, és szívesen megbíznál ilyen feladattal, akkor keress nyugodtan a kreativ kukac talentummobile.hu e-mail címen, vagy akár itt az oldalon a Kapcsolat részenelküldött üzenettel.

Vélemény, hozzászólás?