• Post category:Blog
  • Olvasási idő:Olvasási idő: 5 perc
Jelenleg ezt böngészi  5 + 1 tipp arra, hogy elrontsd a honlapod

Elkészült a honlapod? Netán most építed életed első weblapját? Ha nem szeretnéd, hogy valaha rád találjanak az érdeklődők, vagy az a célod, a legelszántabb vásárlót is elrettentsd, akkor kövesd a tippjeim!

 

1. A lassú honlap mindent megold

Ha véletlen felbukkan az oldalad a keresőben, vagy valamelyik közösségi oldalon, akkor előfordulhat, hogy az érdeklődő a linkre kattint. Itt egyből résen kell lenned! Vigyázz, hogy minél lassabban töltődjön be a honlapod! betöltésre várakozvaNincs is annál tökéletesebb, mint amikor hosszú másodpercekig (profiknál akár egy-két percig) mást se nézhet a látogató, mint a betöltést jelölő kis homokórát. Biztos a siker. Hidd el, ezt nagyon hamar megunja mindenki, és máris elkattint az oldaladról.

Fejlesztheted az élményt, ha az aloldalakat is minél jobban belassítod.

2. Használj rikító színeket!

Tudod, nem érdekes, hogy a honlapodon a tartalmat el is szeretnék olvasni. rikito szinekRikító színek használatával már a másodperc töredéke alatt elérheted, hogy a látogatód szeme kifolyjon. A jóízlés és a trendek kifejezetten ellenségeid. Minél több, minél erősebb színt használsz, annál előbb éred el, hogy senki se nézegesse a honlapod tíz másodpercnél tovább.

Profik a villogó, forgó, neonszínű feliratokat, gif-eket is alkalmazhatják.

3. Az összhang az ellenséged!

Törekedj arra, hogy minden ellentmondjon minden várakozásnak. Nagyon nehéz ezt az elvárást tökélyre fejleszteni, hiszen óhatatlanul abba a hibába eshetsz, hogy egy egységes stílust próbálsz felmutatni. Kérlek, ezt ne tedd! Női vásárlóid vannak? Használj férfias elemeket a honlapodon!

De a legjobb az, ha minden nap kiválasztasz egy-egy weblapot, amit meglátogattál. Legyen az bármilyen témában, bármilyen céllal. Ragadj ki belőle egy-egy teljesen lényegtelen elemet, és hasznosítsd a saját honlapodon. Garantált az össze-visszaság élménye, amely aztán teljesen megzavarja a látogatót. Ha szerencséd van, már az első három másodperc után menekül a honlapodról!

4. Olvashatatlan betűtípussal fokozd az élményt!

A tartalom mindennél fontosabb. Persze csak akkor, ha értéket szeretnél átadni a vásárlóidnak. Éppen ezért különösen fontos, hogy olvashatatlan betűtípusokat alkalmazz. Gyönyörű cirádák a cikk közepén? Miniatűr bolhabetűk a menüsávban? Tökéletes megoldás! Lesz olyan, aki azonnal menekül, a kitartó látogatók még pár kattintást megkísérelnek. Aztán biztos, hogy ők is feladják, és te megint ott maradsz, vásárlók nélkül.

kalligrafikus szöveg

5. Vigyél a folyamatokba minél több kattintást!

Milyen nagyszerű, ha egy egyszerű cikk olvasásához is több kattintásra van szükség! A legégetőbb vágyakra megoldást kínáló tartalom se jut el a látogatóhoz, ha két-három kattintásnál többet kell megtennie az olvasásához.

Nem is beszélve a webshopokról! Igyekezz a vásárlást minél több lépcsőben, minél több oldalon keresztül megoldani. Garantálom, hogy lemorzsolódnak a vásárlóid!

+1 Kérd meg a szomszéd Józsit, hogy készítse el mindezt!

Mindenkinek van az ismeretségi körében egy szomszéd Józsi, aki valamikor tanult informatikát. Nincs is egyszerűbb dolgod, mint megkérni őt, hogy készítse el a honlapod. Lehetőleg egy tál almáspitéért cserébe. Az ingyen, baráti szívességként elkészített honlap a legjobb megoldás. Biztos, hogy a fenti hibákat viszont fogod látni, sőt, gondoskodsz arról is, hogy minden egyes frissítés külön tortúra legyen mindkettőtők számára. Ezzel végképp megpecsétéled a honlapod sorsát, és elkönyvelheted, hogy ez a weboldal mizéria egy felesleges kör, ami nélkül boldogabb az életed.

honlap készítés házilag

 

Ha mégis úgy döntesz, hogy inkább profira bízod a honlapod elkészítését, akkor viszont keress meg bátran.

(Facebook, Instagram, Kapcsolat rész, vagy akár egy e-mail a kreativ kukac talentummobile pont hu -ra – ezek mind működnek. Köszönöm a bizalmat!)

Vélemény, hozzászólás?